Referindu-se la similitudinile religioase, la situația geopolitică și la inamicii comuni care pun Iranul și Irakul în același plan, generalul Heidari a declarat că eliminarea  teroriștilor ISIS din Irak este rezultatul eforturilor comune ale celor doi vecini.
Acesta a adăugat că forțele armate iraniene sunt gata să contribuie la creșterea puterii militare irakiene, prin transferul de cunoștințe și expertiză în materie de apărare.

La rândul său, oficialul irakian și-a exprimat recunoștința față de ajutorul și sprijinul acordat de Iran în combaterea grupurilor teroriste și a solicitat intensificarea relațiilor în toate sectoarele defensive.
Generalul Abbas Ibrahim Abdulhussein a subliniat capacitatea avansată a Republicii Islamice Iran în proiectarea și fabricarea sistemelor defensive. Acesta din urmă a mai declarat că, după vizitele anterioare ale delegațiilor irakiene în Iran, când au fost observate capacitățile defensive ale țării, autoritățile de la Bagdad au cerut intensificarea cooperării militare cu Iranul.
"Suntem dispuși să organizăm cursuri de pregătire militară în Iran" pentru a îmbunătăți capacitățile armatei irakiene, a spus oficialul irakian.