Iranul a arestat „opt spioni ai CIA” în timpul ultimelor revolte antiguvernamentale

Iranul a arestat „opt spioni ai CIA” în timpul ultimelor revolte antiguvernamentale

Iranul a arestat opt persoane „legate de CIA” în timpul ultimelor mișcări de stradă împotriva deciziei guvernului de la Teheran de a majora prețurile la combustibil, informează agenția de știri de iraniană IRNA.

"Unele elemente care au încercat să strângă informații despre recentele revolte și să le trimită în afara țării ... au fost identificate și arestate", a declarat directorul general al departamentului  de contra-spionaj al Ministerului Informațiilor de la Teheran.

Alte două persoane au fost arestate înainte de a putea părăsi țara, fiind acuzate că au încercat să colecteze și să transmită informații în străinătate, a afirmat de asemenea agenția de știri iraniană.

Ne puteți urmări și pe Google News

Toate aceste persoane au fost „instruite în diferite țări cu privire la modul de colectare al informațiilor ... ca cetățeni jurnaliști”, scrie IRNA.

Oficialii iranieni au prezentat protestele anti-guvernamentale ca o conspirație creată și susținută de forțe străine.

Liderul suprem iranian, Ali Khameneim, a declarat pentru mass-media de stat de la Teheran că poporul iranian a înăbușit „o conspirație profundă și foarte periculoasă, care a costat foarte mulți bani și eforturi”. De asemenea, acesta a elogiat activitatea poliției Gărzilor Revoluției și a milițiilor Basij care „au intrat pe teren și s-au achitat de sarcini într-o luptă foarte dificilă”.

Președintele iranian, Hassan Rouhani, a clamat o „victorie” strategică pentru guvernul de la Teheran și a declarat că Iranul a trecut un „test istoric”, făcând referire la succesul înăbușirii acestor mișcări de stradă.