Ziar iranian: Carla Bruni ar trebui să moară

Ziar iranian: Carla Bruni ar trebui să moară

După ce au catalogat-o prostituată, jurnaliştii iranieni de la publicaţia Kayhan revin astăzi cu noi atacuri la adresa soţiei preşedintelui francez Nicolas Sarkozy.

Ziarul cu pricina scrie că prima doamnă a Franţei este "vrednică de moarte" pentru solidaritatea pe care a afişat-o faţă de femeia acuzată de adulter. Guvernul de la Teheran se dezice de insultele apărute în presă, notează site-ul 7sur7.be.

Cotidianul ultraconservator Kayhan, în ale cărui pagini Carla Bruni a fost numită prostituată, a revenit astăzi asupra subiectului. De această dată Bruni este criticată pentru relaţiile din trecut. Ba, mai mult, preşedintele Sarkozy a divorţat din vina ei de cea de-a doua soţie, Cecilia.

"Analizând trecutul Carlei Bruni, se vede clar de ce această femeie lipsită de moralitate îi ia apărarea unei iraniene care a comis adulter, a fost complice la uciderea soţului şi a fost condamnată la moarte", scriu cei de la Kayhan, care continuă şi mai virulent: "de fapt, ea însăşi merită să moară".

Ne puteți urmări și pe Google News

Franţa reacţionează

Prin vocea ministerului de externe, Franţa ia atitudine faţă de jignirile la adresa Carlei Bruni-Sarkozy.

"Insultele ziarului Kayhan, preluate de site-urile iraniene, la adresa mai multor personalităţi franceze, între care doamna Carla Bruni-Sarkozy, sunt inacceptabile", a fost mesajul diplomaţiei franceze.

La rândul său, guvernul iranian a transmis că "Republica islamică nu aprobă insultele la adresa conducătorilor altor ţări".

"Sper ca toată presa să fie atentă. Putem critica politica ostilă a anumitor state sau comportamentul conducătorilor altor ţări şi să ne exprimăm convingerile, dar nu trebuie să folosim insulte - nu este corect", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din Iran. Citiţi şi: Presa puterii din Iran: Carla Bruni este "o prostituată"