Evenimentul Zilei > Actualitate > IPS Teodosie pune iar pe jar România. Unde l-a chemat pe Iohannis. Președintele n-o să fie prea încântat
IPS Teodosie pune iar pe jar România. Unde l-a chemat pe Iohannis. Președintele n-o să fie prea încântat

IPS Teodosie pune iar pe jar România. Unde l-a chemat pe Iohannis. Președintele n-o să fie prea încântat

ÎPS Teodosie cheamă „toţi credincioşii din toată ţara“ la pelerinajul de Sfântul Andrei. „A scăzut rata de infectare”, spune înaltul prelat.

Arhiepiscopul Teodosie al Tomisului a chemat credincioşii din toată ţara la pelerinajul de Sfântul Andrei, apostolul declarat ocrotitorul spiritual al românilor.

Sfântul Apostol Andrei este prăznuit cu mare fast la 30 noiembrie, la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei din localitatea Ion Corvin, judeţul Constanţa. Sfântul Apostol Andrei este considerat în mod oficial ocrotitorul spiritual al românilor.

„Sfântul Apostol Andrei este părintele nostru spiritual, este primul care a venit aici şi a propovăduit Cuvântul şi ne-a născut prin Sfânta Evanghelie.  El l-a chemat apoi pe Sfântul Filip, care a stat aici 20 ani. Sfântul Andrei este cel trimis de Dumnezeu prin sorţi, astfel că avem aici 2 apostol din 12. Sfântul Andrei ne-a născut la această viaţă nouă, ne-a dăruit să-i fim ai lui Hristos. Sărbătoarea o vom ţine cu multă bucurie, cu multă însufleţire.  Anul acesta, rata de infectare a scăzut foarte mult, iată că şi în Bucureşti a scăzut sub 3%, eu invit pe toţi credincioşii din toată ţara să vină.” a spus IPS Teodosie.

Sursa foto: Arhiva EVZ

”Dacă vrea şi preşedintele, şi noul prim-ministru, care este un om credincios, un om de… aşa, parlamentari, miniştri, primari, preoţi, prefect, care-s de-aici, de-ai noştri. Vom avea priveghere luni seara de la ora 17, iar Liturghia solemnă va fi marţi, 30 noiembrie“, a precizat Teodosie în cadrul emisiunii „Dialog duhovnicesc“,  difuzată joia seara la Radio Dobrogea, postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.