"Considerăm că aceste evenimente ar putea fi rezultatul unei provocări din partea serviciilor speciale ale Federaţiei Ruse", a declarat Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului ucrainean de interne, într-o conferinţă de presă, conform RIA Novosti. 

"Nu excludem ca ideea de a protesta în faţa Ambasadei ruse (la Kiev) să fi fost lansată de serviciile speciale ruse", precizat Anton Gheraşcenko.

Oficialul a adăugat că specialiştii ucraineni analizează în prezent această problemă, concentrându-se în special pe originea apelurilor de a se merge la Ambasada Rusiei la Kiev.

Aproximativ 300 de protestatari s-au adunat sâmbătă, în faţa Ambasadei ruse la Kiev, după ce insurgenţii rusofoni din estul Ucrainei au doborât un avion al armatei ucrainene la Lugansk, toţi cei 49 de militari aflaţi la bord pierzându-şi viaţa. Manifestanţii au aruncat cu ouă în clădire şi au răsturnat autoturismele diplomaţilor ruşi, iar unul dintre protestatari a escaladat gardul ambasadei şi a smuls drapelul Rusiei. Un cocteil Molotov a lovit zidul ambasadei, dar flăcările flăcările au fost stinse rapid.