Evenimentul Zilei > Politica > Ipoteza șoc a unui social-democrat: Klaus Iohannis „poate beneficia de amnistie și grațiere”
Ipoteza șoc a unui social-democrat: Klaus Iohannis „poate beneficia de amnistie și grațiere”

Ipoteza șoc a unui social-democrat: Klaus Iohannis „poate beneficia de amnistie și grațiere”

În contextul în care tot mai mulți social-democrați vorbesc despre amnistie și grațiere, președintele Klaus Iohannis a anunțat că dorește să participe la ședințele de Guvern pentru a evita adoptarea unei Ordonanțe de Urgență pentru modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

 

Fostul ministru al Educației, senatorul PSD Liviu Pop susține că însuși Klaus Iohannis poate fi un beneficiar al amnistiei și grațierii. Întrebat la RFI dacă președintele PSD, Liviu Dragnea, ar beneficia de amnistie și grațiere, Pop a răspuns: „Exact în aceeaşi măsură ca şi preşedintele Iohannis şi ca orice alt cetăţean al României”.

 

Liviu Pop a mai declarat că ministrul Justiției, Tudorel Toader, caută alternative pentru amnistie și grațiere și că există social-democrați care au cerut această „soluție”.

„Sunt o parte dintre colegii mei, nu sunt toţi. Fiecare poate să ceară acest lucru, dar până a ajunge la soluţia finală, până a se ajunge la această soluţie, eu cred că trebuie identificate toate posibilele soluţii, având evident toate cauzele. În fiecare zi, vom descoperi lucruri noi, în fiecare zi vom vedea cum au lucrat cu aceste protocoale”, a spus senatorul la RFI.

 

Demersul președintelui Klaus Iohannis de a participa la ședințele de Guvern vine în contextul în care social-democrații discută, tot mai des, în spațiul public despre posibilitatea ca Guvernul să dea o Ordonanță de Urgență pe amnistie și grațiere. „O astfel de Ordonanță, de amnistie și grațiere, ar fi o eroare foarte gravă pentru România”, a spus șeful statului. Duminică, la Consiliul Național al PSD, Liviu Dragnea a dat de înțeles că o OUG este necesară. „De ce cuvintele de exemplu, amnistie sau graţiere reprezintă o blasfemie. Când se vorbeşte în România despre amnistie şi graţiere, e ca şi cum am vorbi că avem vreo bombă atomică şi ne gândim dacă o folosim sau nu împotriva UE şi a lumii. Eu nu mă tem să folosesc aceste cuvinte", a spus Liviu Dragnea.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: