Numirea lui Parască a fost decisă după ce fostul şef Nicolae Dobrin a fost propus pentru trecerea într-o funcţie inferioară, în urma mai multor nereguli constatate la IPG Giurgiu, printre care şi incidentul soldat cu moartea baschetbalistului american Hardy Chauncey.
După ce a fost schimbat din funcţie, Dobrin a atacat în instanţa ordinul de ministru prin care a fost retrogradat. Pe motiv că nu toate neregulile sesizate de ministru sunt imputabile lui Dobrin şi că dacă ar trece pe o funcţie inferioară i-ar scădea veniturile, instanţa a suspendat ordinul de ministru. În cadrul altui proces, Dobrin a cerut anularea actului normativ amintit, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru 10 ianuarie 2012. Între timp, Dobrin s-a cwerut la pensie.

Poliţist cu misiune în Kosovo

Înlocuitorul său, Teofil Parască, a deţinut, de la 1 aprilie, funcţia de adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Satu Mare. În perioada 1 august 1999 – 1 ianuarie 2001, Parască a fost ofiţer internaţional de poliţie, iar din mai 2000 a fost şef al Departamentului de Selecţie al Serviciului de Poliţie din Kosovo. În acelaşi timp, el a fost ofiţer pentru relaţii publice şi purtător de cuvânt al Contingentului de poliţişti români dislocaţi în Kosovo. În perioada 2000 – 2002, Parască a obţinut Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler şi de trei ori Medalia ONU.
Foarte bun cunoscător al limbilor engleză şi franceză, comisarul Parască mai cunoaşte şi limbile italiană, sârbă, macedoneană, albaneză.