A murit Iosif Lereter, una dintre legendele de la UTA Arad. Fostul căpitan, regretat de fani

A murit Iosif Lereter, una dintre legendele de la UTA Arad. Fostul căpitan, regretat de fani Iosif Lereter. Sursa foto: Facebook/ Poli Timișoara

Fostul fotbalist și-a lăsat amprenta la UTA Arad și Poli Timișoara. Acesta s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani, lăsând în spate o carieră impresionantă. Iosif Lereter este regretat de fanii Generației de aur.

Iosif Lereter a încetat din viață la respectabilă vârstă de 90 de ani. Fostul internaţional român a avut 300 de meciuri pe prima scenă și a reprezentat un model pentru multe generații de sportivi.

Iosif Lereter a murit la 90 de ani

Iosif Lereter a fost considerat una dintre legendele de la UTA Arad. Acesta a avut un parcurs lăudabil, marcând peste 300 de meciuri pe prima linie. Vestea morții regretatului căpitan a fost dată de reprezentanții clubului de fotbal UTA Arad.

„Ne luăm rămas-bun de la unul din marii căpitani ai Utei, unul din marii eroi dintr-o Generaţie de Aur a Bătrânei Doamne: azi-noapte s-a stins Iosif Lereter, lider al vestiarului roş-alb în anii ultimelor două titluri.”, au transmis aceștia.

Ne puteți urmări și pe Google News
A murit Iosif Lereter, una dintre legendele de la UTA Arad. Fostul căpitan, regretat de fani

Iosif Lereter. Sursa foto: Facebook

Parcurs de excepție în fotbal

Poreclit "Loli" de foștii colegi de echipă, Iosi Lereter  s-a născut pe 23 iulie 1933. Acesta și-a început cariera la Oţelul Roşu. Ulterior, acesta a ajuns și la Politehnica Timişoara, locul în care s-a remarcat cu un prim trofeu, Cupa României.

Ulterior, acesta s-a îndreptat către UTA Arad. A ajuns la acolo la vârsta de 36 de ani, continuând să aibă rezultate de excepție. Fostul capitan a câştigat două titluri, fiind autorul momentului "Feyenoord" din 1970.

A murit Iosif Lereter, una dintre legendele de la UTA Arad. Fostul căpitan, regretat de fani

Ioaif Lereter. Sursa foto: Facebook

Iosif Lereter, primul fotbalist român cu 300 de meciuri pe prima scenă

Regretatul căpitan a jucat și un meci pentru naţionala României. În 1971, acesta a fost declarat primul fotbalist român cu 300 de meciuri pe prima scenă. Considerat un adevărat Maestru Emerit al Sportului, Iosif Lereter nu a lăsat deoparte  tricoul echipei arădene până în 1972, anul în care s-a retras.

Totodată, legendarul căpitan s-a remarcat și ca antrenor. Acesta s-a ocupat de pregătirea echipei Constructorul Timişoara şi UMT. Totodată, el a ocupat și scaunul de președinte la Poli Timișoara.

Regretatul fotbalist nu s-a dezis nici de meseria pentru care s-a pregătit inițial. Dincolo de munca din lumea fotbalului, el a profesat și ca  inginer în oraşul de pe Bega. Lereter s-a mutat un Germania în anul 1991.