Ion Ștefan pare cel mai optimist ministru liberal. Nici nu apuci bine să îl întrebi despre vreun proiect politic al guvernul că răspunde, imediat, afirmativ. Spune clar că este de acord cu eliminarea pensiilor speciale, inclusiv pentru parlamentari.

”Cred că onoarea de a fi parlamentar este mult mai mare decât o pensie pe care o poți primi peste 65 de ani sau atunci când îți vine momentul să ieși la pensie”.

Nu fuge de subiectul alegerilor anticipate, nici chiar de eventuala demisie a guvernului pentru atingerea acestui scop de către PNL.

”Da, sunt pentru alegeri anticipate, vor fi alegeri anticipate. În calitate de ministru sunt pregătit pentru orice hotărâre în sensul realizări alegerilor anticipate. Partidul Național Liberal susține realizarea alegerilor anticipate”, a spus ministrul Dezvoltării.

Cât despre obiectivul PNL de alegere a primarilor în două tururi, Ion Ștefan nu clipește. ”Sunt pentru două tururi de scrutin, alegerea primarilor din două tururi. Sperăm să se întâmple” a declarat, optimist, ministrul Dezvoltării. Și toate acestea, cu Ludovic Orban în fruntea partidului și a guvernului. ”Sută la sută premier. Opt ani”, a declarat, pentru EVZ, zâmbind, ministrul Ion Ștefan. Și mândru, a adăugat bucuros că, pe o scară de la 1 la 10, relația lui cu președintele Klaus Iohannis ”este foarte bună, de 20 de puncte”.