Evenimentul Zilei > Politica > Ion Cristoiu: „Dacian Cioloș este un produs care îmi amintește de anii 1990-1996”
Ion Cristoiu: „Dacian Cioloș este un produs care îmi amintește de anii 1990-1996”

Ion Cristoiu: „Dacian Cioloș este un produs care îmi amintește de anii 1990-1996”

Jurnalistul Ion Cristoiu a fost prezent, marți seară, în studiourile România TV unde a făcut o analiză asupra posibilității câștigării alegerilor preșidențiale de către Dacian Cioloș.

„Este o lege aici a bătăliilor între electorate. Pentru fanii domnului Dacian Cioloș, orice am spune noi, este în favoarea lui. (…)Dacian Cioloș este un produs care îmi amintește de anii 1990-1996.(…) În anii respectivi indiferent cine apărea anti-FSN i se iertau toate. Din acest punct de vedere noi nu trebuie să îl judecăm pe Dacian Cioloș, nici partidul.

Pentru că e vorba de Dacian Cioloș ca fără a scoate din ecuație disperarea anti-pesedistă dintr-o parte a electoratului. Din punctul acesta de vedere în partea dreaptă a electoratului, eu dacă aș fii un votant în această parte, l-aș vota pe Dacian Cioloș deoarece pare cel mai puțin neisprăvit dintre toți. Hai să ne uitam la USR e domnul Barna care mie nu îmi spune nimic, sigur, după debarcarea lui Nicușor Dan.(…) În asemenea momente, partidul acesta FSN-PDSR-PSD are o caracteristică, anume crează prin dominarea sa, prin „mastodondizarea”, dacă se poate spune așa, sau o disperare în partea cealaltă, în electorat, partea anti-PSD, încât se caută oamenii care i-ar putea lua locul”, a declarat Ion Cristoiu.