Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Presedintele Iohannis, unii consilieri de la Cotroceni si riscul „datului in bară”
Presedintele Iohannis, unii consilieri de la Cotroceni si riscul „datului in bară”

Presedintele Iohannis, unii consilieri de la Cotroceni si riscul „datului in bară”

Dl Klaus Iohannis a mers la Cotroceni cu o suită de persoane care, cel mai probabil, vor fi consilierii sai pe teme de maximă semnificaţie politică, socială, economică si culturală.

Este simptomatic că, in pofida unui mesaj trimis de numerosi cunoscuți intelectuali, dl Iohannis continuă să apeleze la personaje precum Dan Mihalache (pesedist devenit penelist, fost redactor al imundei publicații feseniste “Azi”, de care nu stiu sa se fi delimitat) si Andrei Muraru (s-a scris destul despre contra-performanțele profesionale si morale ale acestuia pentru a mai fi nevoie sa insist). Să menționez, totusi, că numele domniei sale apare pe scrisoarea de tristă amintire trimisă catre Bruxelles in care se spunea că in România totul merge minunat, splendid si, vorba cuiva, impecabil!

 

Acelasi Crin Antonescu care o punea nu atat de demult la punct pe doamna Victoria Nuland, adjunctă a secretarului de stat al SUA pentru chestiuni europene. Omul a cam dispărut de sub reflectoare, dar euforia de tip crinantonescian pare sa fie din nou la ordinea zilei. Tout va très bien, Madame la Marquise…

 

Doamna Iulia Huiu vine dinspre lumea lui Tariceanu si a lui Eugen Nicolăescu (il mai țineți minte?). O alta doamnă, Nicoleta Nicolae, a fost purtatoarea de cuvant a duumivirului pucist El Crin (Antonescu) in timpul cat s-a instalat pe post de presedinte interimar (ză mazăr end ză fazăr). Deci această doamnă povestea presei romanesti si internaționale despre faptele glorioase ale celui care indeplinise planul voiculescian de inmormântare a statului de drept.

 

Nu am recunoscut măcar un nume dinspre PDL. Să fie multumit domnul Vasile Blaga cu această strălucitoare absenţă a formaţiunii sale din echipa care, totusi, s-ar fi presupus a reflecta victoria candidatului ACL? Ori poate că dl Leonard Orban reprezintă PDL?

 

De bună seamă, este dreptul domnului Iohannis să-si aleagă consilierii in care are incredere.

Este dreptul nostru să ne exprimam lipsa de incredere in unii dintre acestia. Mi-e teamă că peste cateva luni il vom auzi spunând, asemeni domnului Traian Băsescu in conferinta de presă de ieri, că, atunci cand vine vorba de numiri, i se mai intâmplă “să o dea in bară” 🙂

Vladimir Tismaneanu locuieste la Washington, este profesor de stiinte politice la Universitatea Maryland.

Publicat in categoriile: Opinii EVZ
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: