Codrin Ștefănescu a vorbit la RFI și despre o posibilă suspendare a șefului statului, explicând că o astfel de măsură nu a fost discutată în PSD.

 

 

Deputatul susține că un refuz din partea lui Iohannis nu este motiv suficient pentru o suspendare, secretarul general adjunct spunând că formațiunea din care face parte ar prefera o luptă democratică.

 

„Speranţa noastră este ca anul viitor candidatul PSD să-l învingă în alegeri drepte şi corecte pe Iohannis. Asta este miza cea mare şi asta credem toţi. Deci într-o competiţie democratică şi normală, nu cu suspendări şi cu astfel de acolade. Nu vom câştiga alegerile aşa. Vrem să le câştigăm corect şi sunt convins că le vom câştiga cu viitorul nostru candidat”, a spus Ștefănescu.

 

„Vor fi comentarii foarte acide, probabil, în spaţiul public şi o să fie o nemulţumire generală şi vor fi reacţii politice, dar ăsta nu este un motiv pentru suspendare, din punctul meu de vedere, dar vă spun, aşa ceva noi n-am discutat în partid”, a adăugat politicianul din PSD.

 

Din perspectiva lui Ștefănescu, Iohannis se poziționează contrar interesului general.

 

„Noi la anul vom avea un candidat, care-l va bate în alegeri pe Iohannis, care în momentul de faţă se poziţionează în mod total şi pe faţă cu statul paralel, demonstrând încă o dată că este ţinut în frâu”, a afirmat el.

 

Secretarul general adjunct al PSD a subliniat că „preşedintele este obligat de lege să o revoce pe Kovesi, pentru că în caz contrar se va declanşa un conflict juridic de natură constituţională, iar CCR va constata că şefa DNA este revocată”.