Evenimentul Zilei > Politica > IOHANNIS se pronunţă asupra unui REFERENDUM pe tema JUSTIŢIEI
IOHANNIS se pronunţă asupra unui REFERENDUM pe tema JUSTIŢIEI

IOHANNIS se pronunţă asupra unui REFERENDUM pe tema JUSTIŢIEI

Klaus Iohannis s-a pronunţat, marţi, la sosirea la Forumul la nivel înalt Europa–Africa din Viena, referitor la un eventual referendum pe tema justiţiei, în contextul intenţiei PSD de a adopta o ordonanţă de urgenţă pe tema amnistiei şi graţierii.

„Cu siguranţă despre acel referendum o să mai vorbim”, a declarat preşedintele Iohannis.

Un număr de 28 de organizaţii civice i-au cerut preşedintelui Klaus Iohannis să emită de urgenţă decretul de organizare a unui referendum prin care românii să-şi exprime voinţa cu privire la legislaţia în materia penală.

Klaus Iohannis a declanşat în 24 ianuarie 2017 procedura pentru organizarea referendumului privind justiţia şi a transmis Parlamentului o scrisoare pe această temă.

Klaus Iohannis a mai declarat marţi că va merge la şedinţele de Guvern, după ce a constatat "o dorinţă de colaborare" din partea prim-ministrului Viorica Dăncilă.

„Am solicitat agenda (şedinţei de Guvern). Cred că trebuie să vedem lucrurile un pic în perspectivă. Ne pregătim pentru preşedinţie (a Consiliului UE – n.r.) şi, chiar dacă suntem pregătiţi, lucrurile nu vor fi absolut deloc simple. Pe de altă parte, am constatat din partea doamnei premier o dorinţă de colaborare, ca să zic aşa, în repetate rânduri m-a invitat să colaborăm. Iată că voi colabora. Voi merge la şedinţele de Guvern”, a precizat Klaus Iohannis, la Viena, unde participă la Forumul la nivel înalt Europa – Africa, transmite Agerpres.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: