Evenimentul Zilei > Justitie > Iohannis are o primă recție după OUG-urile pe Legile Justiției. ATAC DUR la PSD: „Nu există justificare pentru această OBSESIE”
Iohannis are o primă recție după OUG-urile pe Legile Justiției. ATAC DUR la PSD: „Nu există justificare pentru această OBSESIE”

Iohannis are o primă recție după OUG-urile pe Legile Justiției. ATAC DUR la PSD: „Nu există justificare pentru această OBSESIE”

Președintele României Klaus Iohannis a reacționat, marți seară, după adoptarea OUG-urilor privind modificarea legilor justiției, precizând că partidul de guvernământ a acționat împotriva justiției și a statului de drept.

Într-o postare pe Facebook, Iohannis a atacat PSD spunând că încearcă să-i scape pe cei care au probleme cu justiția. 

„PSD a acționat astăzi din nou împotriva Justiției și a statului de drept, împotriva României și a cetățenilor. Guvernul PSD vrea să creeze prin ordonanțe de urgență un statut special pentru cei care au probleme în justiție. Și românii, și liderii europeni știu că nu există nicio altă justificare pentru obsesia de a slăbi până la ineficiență justiția din România, în afară de interesele personale. România nu poate fi pusă la dispoziția celor care vor să instaureze controlul politic asupra justiției”, a scris președintele României pe Facebook.

Reamintim că ministrul Justiției, Tudorel Toader, a lansat marți, prin intermediul unei conferințe de presă de la Palatul Victoria, anunțurile depre două proiecte de Ordonanțe de urgență. Acestea vor aduce o serie de modificări în justiție. Sunt vizate Legile Justiției și procedura de selecție a procurorilor pentru Parchetul European.
 
Național liberalii au reacționat după adoptarea de către Guvern a ordonanței de urgență privind modificarea legilor justiției, lansând acuzații extrem de grave la adresa Executivului.
 
Într-un comunicat de presă PNL precizează că acest OUG se află în dezacord cu recomandările Comisiei Europene, ale Comisiei de la Veneția și ale GRECO. Mai mult, social-liberalii acuză că ordonanța reprezintă un act de iresponsabilitate vecin cu nebunia și o sfidare fără margini din partea Guvernului Dragnea – Dăncilă