Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Scarlat va indeplini funcția de procuror-șef pentru o perioadă de trei ani. Procurorul Mădălina Scarlat fusese propus pentru această funcţie, încă din data de 15 aprilie, de către fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader.

Ministerul Justiţiei de atunci anunțase, pe 13 martie, declanşarea procedurii de selecţie pentru numirea procurorilor-şefi ai Secţiei de combatere a corupţiei, respectiv Secţiei judiciare penale din cadrul DNA. Mădălina Scarlat a fost singurul candidat înscris în cursa pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Secţiei judiciare penale din DNA, pentru cealaltă funcţie nefiind depusă nicio candidatură.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, pe 1 aprilie, delegarea Mădălinei Scarlat, pentru o perioadă de 6 luni, începând din data de 8 aprilie, în funcţia de procuror-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), rămasă vacantă după demisia lui Marius Iacob.

Totodată, şeful statului l-a eliberat miercuri din funcţia de judecător la Tribunalul Militar Bucureşti, ca urmare a pensionării, pe generalul de brigadă cu o stea (ret.) Gabriel Gunescu.

 

Te-ar putea interesa și: