Evenimentul ZileiPoliticaIohannis, mesaj de condoleanţe după decesul Prinţului Philip: România este alături de Familia Regală şi poporul britanic

Iohannis, mesaj de condoleanţe după decesul Prinţului Philip: România este alături de Familia Regală şi poporul britanic

Iohannis, mesaj de condoleanţe după decesul Prinţului Philip: România este alături de Familia Regală şi poporul britanic
Președintele Iohannis a transmis, pe contul său de Twitter, un mesaj de condoleanțe la aflarea veștii că Prințul Philip a încetat din viață.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe, după decesul prinţului Philip la vârsta de 99 ani. Președintele țării și-a exprimat susţinerea pentru Familia Regală şi poporul britanic. Iohannis a scris, vineri, pe contul de Twitter, că a aflat ”cu mare tristeţe” despre decesul Alteţei Sale Regale, Prinţul Filip, duce de Edinburgh.

Iohannis: ”Am încredere că istoria va onora contribuţia Alteţei Sale Regale”

”România este alături de Familia Regală şi poporul britanic în acest moment de durere, exprimându-ne condoleanţele şi încrederea deplină că istoria va onora contribuţia Alteţei Sale Regale”, a transmis Iohannis. Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a, a murit vineri, la vârsta de 99 de ani.

Casa Regală a României, care are legături strânse cu Familia regală a Marii Britanii, a transmis un mesaj special, în care își exprimă regretul privind moartea ducelui de Edinburgh.

Mesajul integral transmis de Casa Regală a României

„Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburgh. Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor.

Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburgh a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române.

 După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta Ducele de Edinburgh a fost o figură părintească. Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație.”

Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a decedat vineri dimineaţă, la vârsta de 99 de ani, a anunțat Palatul Buckingham.

Citește și Legătura specială dintre Prințul Phillip și Regele Mihai. Foto

 


Accesează: