Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis are un MESAJ FERM pentru liderii europeni: „Trebuie să ne hotărâm o dată pentru totdeauna”
Iohannis are un MESAJ FERM pentru liderii europeni: „Trebuie să ne hotărâm o dată pentru totdeauna”

Iohannis are un MESAJ FERM pentru liderii europeni: „Trebuie să ne hotărâm o dată pentru totdeauna”

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, joi şi vineri, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

În acest sens, președintele a declarat că va exprima sprijinul României pentru iniţiativele NATO şi UE destinate îmbunătăţirii mobilităţii militare.

Totodată, președintele Iohannis a mai precizat că va pleda pentru menţinerea unui climat atractiv al investiţiilor în Uniunea Europeană.

„Avem o agendă foarte bogată, cu teme care ne interesează foarte mult. Tema migrației, apărarea comună care e foarte importantă pentru noi, despre Brexit, despre cadrul financiar multianual și despre zona euro și bugetul zonei euro.

Un buget al zonei euro nu e problematic, dacă nu se crează o falie între zona euro și non-euro. Dacă conțin componenta pentru programe destinate țărilor non-euro, atunci se va discuta repede. Dacă se adâncește falia, vor fi nevoie de discuții mai multe.

Noi vrem o soluție care întărește controlul asupra migrației. Ea trebuie controlată, securitatea la granițele exterioare ale UE, să nu fie haotic. Cei care nu sunt refugiați să fie retrimiși acasă. Și centre de primire în afara Europei e o soluție. Trebuie să ne hotărâm o dată pentru totdeauna, cu cât întârziem, cu atât mai dificil va fi de controlat procesul.”, a spus Klaus Iohannis la sosirea la reuniune.