Evenimentul Zilei > Justitie > Iohannis a REVOCAT-O pe Kovesi pentru că șefa DNA nu i-a dat de ales: „Nu are încredere în DNA!”
Iohannis a REVOCAT-O pe Kovesi pentru că șefa DNA nu i-a dat de ales: „Nu are încredere în DNA!”

Iohannis a REVOCAT-O pe Kovesi pentru că șefa DNA nu i-a dat de ales: „Nu are încredere în DNA!”

Prin decizia de semnare a decretului de revocare a șefei DNA, Klaus Iohannis a făcut singurul gest corect pe care îl putea face, în condițiile în care Laura Codruța Kovesi nu i-a dat de ales, pentru că nu a făcut niciun pas înapoi, apreciază jurnalistul Dan Andronic.

Iohannis i-a lăsat la dispoziție șefei DNA o lună pentru a face un pas în lateral, însă aceasta a reacționat ciudat, afectând astfel imaginea instituției pe care a condus-o.

Jurnalistul Dan Andronic mai consideră că Kovesi nu are încredere în DNA, întrucât nu a lăsat ca interimar un procuror din echipa de acolo, ci tocmai pe consiliera sa, pe Anca Jurma. Este un semnal prost dat de Laura Codruța Kovesi, care arată că nu are încredere în instituția pe care a condus-o. 

Prin această mutare, Kovesi vrea să rămână în contact cu activitatea de acolo prin foștii săi consilieri, mai spune jurnalistul.

Lupta anti-corupție nu trebuie să se rezume la un singur personaj ci trebuie să continuie, iar DNA este o instituție care trebuie să reziste dincolo de orice luptă personală.

Dacă ținea la moștenirea lăsată, Kovesi ar trebuit să fi făcut deja un pas în lateral și nu ar fi cerut să fie înlocuită de consiliera sa.

Acesta este și motivul pentru care Kovesi ratează ocazia unei retrageri onorabile, ea rămânând cu o imagine mixtă, pe de o parte respectat în străinătate pentru rezultatele DNA, dar și ca persoană care a încercat până la capăt să se agațe de o funcție, a mai apreciat Dan Andronic.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: