Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis l-a băgat în ședință pe Orban. Discuții cu miză uriașă între șeful statului și liderul liberalilor
Iohannis l-a băgat în ședință pe Orban. Discuții cu miză uriașă între șeful statului și liderul liberalilor

Iohannis l-a băgat în ședință pe Orban. Discuții cu miză uriașă între șeful statului și liderul liberalilor

Kalus Iohannis l-a chemat astăzi, la Cotroceni, pe președintele PNL, Ludovic Orban, pentru o serie de discuții, informează Antena 3.

Potrivit sursei citate, Ludovic Orban s-a prezentat la Cotroceni alături de o delegație compusă alcătuită din candidații la alegerile europarlamentare. Astăzi, la ora 14:00 PNL va depune lista candidaților la europarlamentare la Biroul Electoral Central. Lista PNL pentru alegerile europarlamentare este deschisă de jurnalistul rareș Bogdan, urmat de Siegfried Mureșan, purtător de cuvânt al PPE și primarul din Oradea, Mircea Hava.

Reamintim că sâmbătă seara la Sinaia, președintele a declarat că prin organizarea unui referendum pe justiție românii „vor să arate că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD strică legile justiției”.

„Pentru a da românilor votul înapoi am început să reevaluez ideea unui referendum. Fiindcă doar așa românii pot arăta că nu mai sunt de acord cu felul în care PSD strică legile justiţiei, își bate joc de ţară, își bate joc de români. Am invitat deja pentru începutul săptămânii viitoare pe foarte mulți români interesați, cu care voi avea consultări pe tema referendumului, fiindcă îmi doresc un referendum bine organizat, bine gândit, un referendum în parteneriat cu societatea civilă, cu partidele politice de bună-credință și împreună cu românii și cu voi! Şi ce urmează după? După urmează alegeri parlamentare și atunci, atunci vine rândul vostru, atunci vine rândul PNL, ca să arătați românilor cum arată o guvernare adevărată”, a declarat Klaus Iohannis la Gala Premiilor TNL Mircea Ionescu-Quintus de la Sinaia.

Marți, Iohannis a avut o serie de consultări cu reprezentanți ai societății civile cu privire la organizarea unui referendum pe justiție concomitent cu alegerile europarlamentare ce vor avea loc pe 26 mai. În urma discuției, cei care au fost chemați la consultări au spus că președintele este decis să convoace acest referendum.

Miercuri urmează ca președintele Iohannis să se întâlnească la Cotroceni, la ora 17.00, cu reprezentanți ai autorității judecătorești și ai asociațiilor profesionale ale magistraților pe tema situației actuale din sistemul judiciar.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: