„Ieri au fost trimise la Cotroceni propuneri de revocare a unor miniștri și numire de noi miniștri. Însă primind acele scrisori mi-am pus întrebarea ce se dorește cu această remaniere. De regulă, o remaniere se face pentru a face guvernul mai eficient .

Am vorbit cu doamna premier și i-am comunicat că va primi un răspuns la începutul săptămânii viitoare.”, a declarat Klaus Iohannis.

Totuși, remanierea cerută de Viorica Dăncilă are la bază un argument solid ce pare să-i fi scăpat președintelui. Rovana Plumb de la ministerul Fondurilor Europene și Natalia Intotero de la Ministerul Românilor de Pretutindeni au părărit Executivul pentru că sunt înscrise în cursa pentru alegerile europarlamentare.

Cât despre Tudorel Toader, acesta a pierdut sprijnul politic al coaliției de guvernare, ceea ce face necesară revocarea ministrului Justiției. În scurta declarație oferită, Klaus Iohannis a recunoscut că decizia îi aparține exclusiv premierului, dar el are dreptul să se gândească un pic.

“Revocarea unui ministru sau demisia este constituțională decizia premierului. Dar nu pot să semnez niște acte fără a evalua urmările întregii remanieri și de aceea voi face clarificări la începutul săptămânii viitoare.”, a declarat Klaus Iohannis.

Premierul Dăncilă a trimis miercuri seară la Cotroceni propunerea de revocare a lui Toader şi demisiile lui Plumb şi Intotero, precum şi propunerile de înlocuitori.

Astfel, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit-Liviu Brăiloiu, iar pentru Ministerul Justiției a fost propus Eugen Nicolicea.

 

Te-ar putea interesa și: