Evenimentul Zilei > Politica > GATA! Iohannis s-a DECIS. MUTARE NEAȘTEPTATĂ de la Cotroceni. A semnat deja decretul
GATA! Iohannis s-a DECIS. MUTARE NEAȘTEPTATĂ de la Cotroceni. A semnat deja decretul

GATA! Iohannis s-a DECIS. MUTARE NEAȘTEPTATĂ de la Cotroceni. A semnat deja decretul

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat deja decretul de numire a lui George Ciamba ca ministru delegat pentru afaceri externe, dar nu a luat încă nicio decizie în privința Ecaterinei Andronescu, care ar urma să preia șefia Educației.

Președintele Iohannis a menționat că într-o discuție avută cu Ecaterina Andronescu, aceasta i-ar fi spus că nu va merge la ministerul Educației.

Un anunț al Administrației Prezidențiale menționează că Iohannis a semnat decretul de numire a noului ministru Cimaba, iar ceremonia de depunere a jurământului va avea loc marți.

Decret pentru numirea domnului George Ciamba ca ministru delegat pentru afaceri europene.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc miercuri, 14 noiembrie a.c., ora 10:00, la Palatul Cotroceni”, se menționează în anunțul Administrașiei Prezidențiale.

„Aici o să dureze un pic mai mult, chiar um pic mai mult, s-ar putea (în privința numirii lui Andronescu la șefia ministerului Educației – n.red.). Dintr-un motiv simplu. Eu am fost la un eveniment la Politehnică. Neîntrebată, mi-a spus totuși doamna Andronescu că ea în niciun caz nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine, șamd. Aflu acum cu suprindere că e propusă. Voi afla dacă este dorința domniei sale, va dura un pic, a partidului sau dacă se vrea o remaniere cu bucata", a completat Iohannis.