Iohannis, DECIZII de ULTIMĂ ORĂ în CSAT
Editura Evenimentul si Capital

Iohannis, DECIZII de ULTIMĂ ORĂ în CSAT

Autor: | | 2 Comentarii | 2089 Vizualizari

În urma ședinței de joi a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), convocată de președintele Klaus Iohannis, au fost luate mai multe hotărâri care vizează securitatea României, dar și personalul din cadrul MApN.

Astfel, una dintre deciziile aprobate în CSAT vizează participarea Armatei României, cu o capabilitate navală, la o misiune sub conducerea NATO, în semestrul al II-lea al acestui an.

„Această capabilitate este inclusă în Pachetul de forţe, aprobat pentru anul în curs, fiind pusă la dispoziţie în cadrul rezervei naţionale de forţe, pentru a răspunde unor solicitări suplimentare din partea organizaţiilor internaţionale de creştere a contribuţiei României la misiuni şi operaţii externe”, a anunțat Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

O altă hotărâre luată în CSAT s-a referit la avizarea strategiei naţionale în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă.

„Obiectivul Strategiei este dezvoltarea şi consolidarea cadrului de cooperare şi coordonare a acţiunilor autorităţilor române, precum şi a mecanismelor şi instrumentelor necesare acestora pentru prevenirea şi combaterea ameninţărilor la adresa securităţii naţionale reprezentate de proliferarea armelor de distrugere în masa şi a vectorilor purtători. Strategia va fi implementată în perioada 2017-2019 şi va viza, în principal: întărirea capacităţii de reacţie rapidă; asumarea unui rol activ în susţinerea eforturilor comunităţii internaţionale în domeniul prevenirii proliferării armelor de distrugere în masă, consolidarea cooperării inter-instituţionale, în vederea creării unor mecanisme eficiente şi flexibile, care să asigure prevenirea şi contracararea proliferării armelor de distrugere în masă şi a vectorilor purtători”, precizează instituția.

A fost avizat și proiectul de Hotărâre de Guvern pentru aprobarea organigramei structurilor centrale ale MApN şi a numărului total de posturi aferent acestora.

„Necesitatea acestui act normativ este determinată de contracararea riscurilor şi ameninţărilor noi la adresa României, generate de evoluţia mediului de securitate şi de îndeplinirea misiunilor care revin organismului militar. În acest context, prin actul normativ avizat de Consiliu, se va realiza o redistribuire a responsabilităţilor în cadrul ministerului, în limitele prevăzute de Programul privind transformarea, dezvoltarea şi înzestrarea Armatei Române până în anul 2026 şi în perspectivă, care a fost aprobat anul trecut de către CSAT, fără a se depăşi numărul total de posturi bugetate pe anul în curs”, se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Nu în ultimul rând, CSAT a abordat, joi, și problema securității energetice, fiind analizate riscurile şi oportunităţile asociate acestui domeniu.

„În acest context, membrii CSAT au hotărât ca, în perspectiva valorificării viabile a resurselor energetice ale României, să se aibă în vedere mai multe aspecte precum: eficientizarea cadrului legislativ şi întărirea atribuţiilor unor organisme de stat cu competenţe în domeniu; consolidarea managementului şi eficientizarea activităţii unor operatori din portofoliul statului; promovarea proiectelor de valorificare a potenţialului energetic al României pe segmentele de producţie şi transport”, conchide Adminstrația Prezidențială, în documentul de presă.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate