Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis, „anulat”. Bubuie nervii în PNL. Răspuns de ultimă oră din partea BEJ
Iohannis, „anulat”. Bubuie nervii în PNL. Răspuns de ultimă oră din partea BEJ

Iohannis, „anulat”. Bubuie nervii în PNL. Răspuns de ultimă oră din partea BEJ

Filiala PNL Bistrița-Năsăud a transmis un mesaj pe Facebook în care explică faptul că în mai multe secții de vot, buletinele de vot specimen au ștampila „ANULAT” pe numele lui Klaus Iohannis, iar organizația PNL din municipiul Bistrița spune că acest lucru este valabil în toate secțiile din oraș.

UPDATE: Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Bistriţa-Năsăud a fost sesizat, duminică dimineaţa, cu privire la buletinele de vot tip specimen distribuite la nivelul judeţului, care ar avea aplicată ştampila „Anulat” chiar pe numele unuia dintre competitorii electorali, dar şi cu privire la distribuirea pe o reţea de socializare a unui material video de campanie, chiar în ziua celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.

Prima sesizare, privind buletinele de vot specimen, a fost respinsă, iar a doua a intrat în atenţia Poliţiei.

„A fost adresată o întâmpinare Biroului Electoral Judeţean, formulată de către competitorul Partidul Naţional Liberal, care a fost respinsă, cu privire la modul în care s-a făcut anularea buletinului de vot specimen în birourile electorale ale secţiilor de votare. De asemenea, am mai avut şi o plângere privind o postare pe Facebook, care face trimitere la competitorul electoral Partidul Social Democrat, care a fost admisă în parte, în sensul sesizării Inspectoratului de Poliţie Judeţean cu privire de a face o cercetare şi de a dispune, dacă există cazul, o sancţionare în acest sens”, a declarat duminică Alexandru Vintilă, membru în cadrul BEJ Bistriţa-Năsăud.

Potrivit lui Vintilă, în ceea ce priveşte buletinele de vot tip specimen, acestea au fost comandate la o tipografie de către Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud, iar membrii BEJ au stabilit că sesizarea trebuie respinsă, pentru că legea nu prevede cum şi unde se aplică ştampila cu menţiunea „Anulat”, iar ştampila are un singur scop, acela de a invalida documentul.

În ceea ce priveşte a doua sesizare, cazul a fost preluat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).

„Din câte am constatat noi, se află o postare pe o pagină de Facebook denumită „campanieelectoralăpsd2019”, este un videoclip care face referire la un competitor electoral, cu menţiunea de a vota. Noi nu am putut să stabilim cine este aparţinătorul sau dacă se află în vreo culpă privind data la care a fost înregistrat respectivul material video sau când a fost publicat, însă am admis acea plângere, în sensul sesizării IPJ”, a menţionat reprezentantul BEJ Bistriţa-Năsăud.


„În județul #BistrițaNăsăud, în multe din secțiile de vot, buletinele de vot #specimen care sunt afișate ca şi model, într-un loc vizibil şi au ștampila ANULAT transmit alegătorilor, în mod ilegal şi subliminal, mesaj împotriva unuia din cei doi candidaţi la prezidenţiale. ȘTAMPILA #ANULAT A FOST PUSĂ PE NUMELE LUI KLAUS IOHANNIS. Instituțiile statului trebuie să ia atitudine!”, a scris PNL Bistrița Năsăud pe Facebook.

„Alertă! Inimaginabil! Nemernicia comunistă merge până la capăt! În municipiul Bistrița, la toate secțiile de votare, specimenele de buletine de vot ce trebuiesc afișate la loc vizibil și ștampilate cu ANULAT, au o insinuare perfidă și jignitoare la adresa alegătorilor: ȘTAMPILA „ANULAT” A FOST PUSĂ PE NUMELE LUI KLAUS IOHANNIS! Oamenii PSD s-au dedat la un act de cea mai joasă speță, cuprinși fiind într-un cerc vicios a cărui arie este calculată la peste un milion de rude, amante, membri de partid și neamuri instalate în aparatul bugetar! Instituțiile statului trebuie să ia atitudine! Aceste practici comuniste trebuie amendate clar prin votul de mâine, un vot PENTRU O ROMÂNIE NORMALĂ!”, a transmis și organizația municipală PNL Bistrița, tot pe Facebook.