Evenimentul Zilei > Actualitate > Iohannis a convocat miniștrii la Cotroceni. Discuțiile vizează pandemia de coronaivrus
Iohannis a convocat miniștrii la Cotroceni. Discuțiile vizează pandemia de coronaivrus

Iohannis a convocat miniștrii la Cotroceni. Discuțiile vizează pandemia de coronaivrus

Mai mulți membri ai Cabinetului condus de Ludovic Orban au fost convocați la Palatul Cotroceni la o ședință cu președintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, miercuri, de la ora 14.00, la Palatul Cotroceni, o şedinţă privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la întrunire vor participa prim-ministrul Ludovic Orban, viceprim-ministrul Raluca Turcan, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Marți, președintele Iohannis a criticat majoritatea PSD din Senat care amână votul pe legea carantinării și izolării.

„Din nefericire, pandemia care s-a abătut asupra lumii, COVID-19, este cea mai gravă criză sanitară, cea mai gravă pandemie, din ultimul secol. De 100 de ani încoace, nu a mai existat o boală cu un impact atât de profund, un impact care se resimte în viața fiecăruia, în viața națiunilor, care se resimte foarte puternic în economiile naționale”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că PSD a venit cu argumente false pentru a amâna dezbaterile și promovarea legii, deși aprobarea acesteia trebuia să se facă în regim de urgență:

„De aceea, vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacționat și reacționează în Parlament acum, când este în discuție o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave și carantinarea persoanelor. Este o lege care a fost introdusă în Parlament în regim de urgență și toată lumea, pe bună dreptate, s-a așteptat să fie discutată în regim de urgență, fiindcă este nevoie de ea. Este urgentă nevoie de această lege”.

Executivul se reuneşte miercuri, în şedinţă extraordinară, pentru a decide cu privire la prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. Actuala stare de alertă expiră vineri, 17 iulie, însă este posibil să fie prelungită cu încă 30 de zile.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a estimat că, mai mult ca sigur, Guvernul va aproba prelungirea stării de alertă pentru încă o lună, având în vedere înmulțirea cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: