Evenimentul Zilei > Politica > Iohannis a cedat! Politicenii „penali”, reprimiți la Palatul Cotroceni
Iohannis a cedat! Politicenii „penali”, reprimiți la Palatul Cotroceni

Iohannis a cedat! Politicenii „penali”, reprimiți la Palatul Cotroceni

La recepțiile de 9 Mai și 1 Decembrie de anul trecut, toți politicienii cu probleme penale au rămas la poarta Palatului Cotroceni.

Pentru tăierea lor de pe lista de invitați, șeful statului a invocat o cutumă a statelor democratice din Europa, potrivit căreia toți politicienii fac un pas în spate până își lămuresc situația juridică. Anul acesta, șeful statului a decis că este destul de mare curtea Palatului să încapă toți și a optat pentru o „reprezentare cât mai largă a spectrului politic” la petrecerea de Ziua Europei, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al șefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Ironic, preşedintele PSD Liviu Dragnea declara joia trecută, la Parlament, că a primit o invitaţie la Palatul Cotroceni, precizând însă că nu ştie exact pentru ce eveniment – 9 Mai sau vizita în România a preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Iohannis va oferi recepția de Ziua Europei pe 11 mai, la Palatul Cotroceni, întrucât în acea zi va avea loc vizita preşedintelui CE, Jean-Claude Juncker, care va participa și la petrecere.

Au râs la Cotroceni

Pe 9 Mai, Iohannis va susţine un discurs în Parlament cu ocazia sărbătoririi a 140 de ani de la Proclamaţia de Independenţă, precum şi a Zilei Europei. „Nu am primit o invitație, sunt «foarte trist» pentru asta”, spunea anul trecut, în mai, Liviu Dragnea. „Mi-a zdrobit sufletul, așa de tare îmi doream să-l văd”, a fost răspunsul fostului premier Victor Ponta, nici el invitat.

Anul acesta, lucrurile s-au schimbat. După protestele din iarnă, liderul PSD și șeful statului au făcut pace. Ba chiar, la o ceremonie la Cotroceni, la începutul lunii aprilie, Dragnea i-a spus o glumă lui Iohannis și amândoi s-au amuzat.