Evenimentul Zilei > Politica > Ioan Rus a plecat de la minister semnând o SCRISOARE DESCHISĂ plină de regrete și de sfaturi
Ioan Rus a plecat de la minister semnând o SCRISOARE DESCHISĂ plină de regrete și de sfaturi

Ioan Rus a plecat de la minister semnând o SCRISOARE DESCHISĂ plină de regrete și de sfaturi

Înainte ca noul ministru al Transporturilor, să își intre în funcție, Ioan Rus a adresat românilor o scrisoare deschisă în care spune că îi pare rău pentru ce a spus în emisiunea de televiziune car e i-a adus demisia.

La finalul mandatului de ministru al Transporturilor, încheiat în forță cu o demisie, Ioan Rus a semnat o scrisoare deschisă prin care le cere iertare românilor care s-au simțit jigniți de vorbele sale. Ioan Rus a spus la o emisiune de la Digi TV că românii care lucrează în străinătate au acasă soții ”curve” și copiii ”golani”.

Pe site-ul Ministerului Transporturilor, Rus spune că a ”încercat să fiu mai degrabă un om al acțiunii, mai puțin al cuvintelor. Îmi dau seama că felul în care m-am exprimat a cauzat suferință multora dintre dumneavoastră, iar pentru acest fapt am înțeles să îmi dau demisia”. Mai departe, clujeanul care a condus Ministerul Transporturilor își cere iertare ”pentru cuvintele pe care le-am folosit în legătură cu aceia dintre ei nevoiți să plece să lucreze în străinătate în căutarea unei vieți mai bune pentru ei și pentru copiii lor”.

Rus mai spune că ceea ce a afirmat în emisiunea de televiziune nu este și ceea ce gândește și că îi apreciază și îi respectă pe românii care lucrează în afara României. ”Pe de altă parte, am cunoscut și înțeleg drama celor plecați departe de casă, eu însumi am în familia extinsă rude, cum am și prieteni, care lucrează în țările europene sau peste ocean. Nu a fost nicio clipă intenția mea să jignesc ori să rănesc pe cineva”.

Ministrul demisionar revine la master planul de transport despre care spune că este un proiect important pentru România, care va permite ca foarte mulți români care lucrează în afara României va fi o bună ocazie de a se întoarce acasă. ”Sper ca Master Planul General de Transport, ca plan strategic atât de important pentru dezvoltarea infrastructurii din România, să fie aprobat cât mai curând de către Comisia Europeană și apoi să fie implementat, indiferent de cine va guverna în România. După cum îmi exprim speranța că vor fi continuate măsurile de redresare economică a companiilor din subordinea/ în coordonarea ministerului. Împreună cu specialiștii din minister am reușit, cu eforturi deosebite, ca în mai puțin de un an, să aducem companiile din subordine de la minus, la profit operațional”.

Este nevoie de altă generație de politicieni

În încheiere, Ioan Rus spune că România are nevoie de alți politicieni care să conducă destinele țării iar pentru asta face un apel la tineri. ”Cred că este momentul ca România să aibă o altă generație de politicieni. Tocmai de aceea, fac un apel către tineri, care, indiferent de zona politică spre care se simt atrași, să devină noua generație de politicieni care își va construi singură destinul și o Românie mai bună, una în care milioane de români se vor putea întoarce acasă și alte milioane nu vor fi nevoiți să pribegească prin lume”.