Evenimentul Zilei > Justitie > Ioan OLTEAN rămâne sub CONTROL JUDICIAR în dosarul despăgubirilor ANRP. Decizia e DEFINITIVĂ
Ioan OLTEAN rămâne sub CONTROL JUDICIAR în dosarul despăgubirilor ANRP. Decizia e DEFINITIVĂ

Ioan OLTEAN rămâne sub CONTROL JUDICIAR în dosarul despăgubirilor ANRP. Decizia e DEFINITIVĂ

Deputatul Ioan Oltean va fi cercetat în continuare sub control judiciar în dosarul în care este acuzat că a intervenit la ANRP pentru despăgubirea ilegală a lui Mihai Rotaru, de la care ar fi primit mită 600.000 de euro, au hotărât, vineri, magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Decizia este definitivă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţiile formulate de procurorii DNA şi de Ioan Oltean după decizia din 10 decembrie de cercetare sub control judiciar a deputatului PNL  informează Mediafax.

Camera Deputaţilor a avizat, în 9 decembrie, solicitarea DNA de încuviinţare a arestării preventive a lui Ioan Oltean, acuzat de corupţie în dosarul despăgubirilor ANRP.

Ioan Oltean este acuzat de trafic de influenţă. Acesta ar fi primit 600.000 de euro într-o biserică, pentru a-şi exercita influenţa asupra membrilor comisiei ANRP, în scopul obţinerii unei soluţii favorabile pentru restituirea unui teren.