Evenimentul Zilei > Justitie > Ioan Bendei, de la RCS/RDS, pus sub controlo judiciar iar o parte din avere e sub sechestru
Ioan Bendei, de la RCS/RDS, pus sub controlo judiciar iar o parte din avere e sub sechestru

Ioan Bendei, de la RCS/RDS, pus sub controlo judiciar iar o parte din avere e sub sechestru

Ioan Bendei, administrator al SC RCS & RDS SA, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA pentru mai multe infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție. Acesta este cercetat penal pentru dare de mită, complicitate la spălare de bani. De asemena magistrații au pus sechestru asigurator asupra bunurilor ce aparţin societăţilor comerciale BODU SRL (până la concurenţa sumei de 16.771.659 lei) şi RCS & RDS SA (până la concurenţa sumei de 13.714.414 lei).

După ce a stat mult și bine în sertarele magistraților, procurorii DNA– Secția de Combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 7 iunie 2017, a inculpatului Ioan Bendei,  la data faptelor administrator al SC RCS & RDS SA, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de:

– dare de mită,

– complicitate la spălare de bani.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul Bendei Ioan trebuie să respecte următoarele obligații:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat,

b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,

d) să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului,

e) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Inculpatului Bendei Ioan i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

În vederea confiscării speciale, procurorii anticorupţie au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor ce aparţin societăţilor comerciale BODU SRL (până la concurenţa sumei de 16.771.659 lei) şi RCS & RDS SA (până la concurenţa sumei de 13.714.414 lei).