Evenimentul Zilei > Actualitate > Invincibila armată a „Generalului”
Invincibila armată a „Generalului”

Invincibila armată a „Generalului”

Naționala României a făcut un meci mare cu Spania, campioana europeană, și a ajuns la 14 meciuri fără înfângere. Anghel Iordănescu n-a cunoscut înfrângerea în cel de-al treilea mandat ca selecționer

Naționala României a reușit, duminică seara, la Cluj, una dintre cele mai bune evoluții din ultimii ani. „Tricolorii” au remizat cu Spania, scor 0-0, dar în multe momente ale jocului au fost peste iberici.

Campioana europeană a fost ținută în frâu de Hoban, Chiricheș, Stanciu, Tătărușanu sau Andone, jucători care s-au autodepășit, ambiționați de calibrul adversarului întâlnit.


FOTO: Anghel Iordănescu, fără eșec la cel de-al treilea mandat FOTO: EVZȘapte victorii și șapte egaluri

România traversează o perioadă productivă din punct de vedere al statisticii. „Tricolorii” s-au calificat la Euro 2016 fără să impresioneze în preliminarii, dar în acest moment au ajuns la 14 partide fără înfrângere (șapte victorii și șapte egaluri).

Algeria, ultima înfrângere

În iunie 2014, naționala, condusă la acea vreme de Victor Pițurcă, era învinsă într- un amical, de Algeria, scor 1-2. De atunci, românii nu au mai cedat în fața niciunui adversar. La 11 dintre aceste jocuri, echipa a fost condusă de Anghel Iordănescu.

Astfel, „Generalul” este neînvins la cel de-al treilea mandat. Recordul României datează din perioada 1974 – 1975: 16 meciuri fără înfrângere (4 victorii și 12 egaluri). Selecționerul a vorbit despre însemnătatea rezultatului obținut în meciul cu „Invincibila Armada”.


14 meciuri a disputat naționala, fără să cunoască înfrângerea, iar Anghel Iordănescu a participat la 11 partide


„Remarc efortul și întreaga echipă. Este bine că nu am primit gol. Am jucat cu o campioană mondială și cu campioana europeană. Ne bucură acest rezultat și ne ajută pentru moral”, a afirmat selecționerul primei reprezentative. Vicente del Bosque, omul care a câștigat cu Spania Mondialul din 2010 și Europeanul din 2014, ne-a dat speranțe pentru participarea la turneul final din această vară.

„Dacă România va evolua cu acelaşi entuziasm şi aceaşi dăruire şi presing, în mod sigur că vor ieşi din grupele de la Euro. României i-a lipsit însă precizia la finalizare.”

A luat foc „Cluj Arena”

Meciul România – Spania a fost marcat și de un incident care i-a pus în alertă pe organizatori. Un incendiu a izbucnit din cauza supraîncărcării circuitelor electrice ale unui lift, chiar în zona în care se afla masa presei.

Situația a fost însă rezolvată de pompieri. „Un incendiu s-a produs la «Cluj Arena» din cauza supraîncărcării circuitelor electrice ale liftului, dar a fost stins de pompierii de la stadion cu extinctoare”, a declarat Vicențiu Rendeș, purtătorul de cuvânt al ISU Cluj.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: