Evenimentul Zilei > Actualitate > Invenții neobișnuite: jeleu antistres și scaun inspirat de tehnologiile NASA. Unde se pot testa
Invenții neobișnuite: jeleu antistres și scaun inspirat de tehnologiile NASA. Unde se pot testa

Invenții neobișnuite: jeleu antistres și scaun inspirat de tehnologiile NASA. Unde se pot testa

Invenții inedite din România și din alte opt țări sunt prezentate, zilele acestea la Casa Tineretului din Timișoara. Aici are loc Salonul de Invenții și Inovații “Traian Vuia”, eveniment cu intrarea liberă organizat de Societatea Inventatorilor din Banat. Anul acesta, salonul a ajuns la ediția a treia.

Remi Rădulescu, președintele Societății Inventatorilor din Banat, a declarat că în cadrul salonului sunt prezentate peste 200 de invenții din nouă țări. Printre acestea, un scaun inspirat de tehnologiile folosite de NASA.

Scaunul se poate înclina la 118 grade, aducând corpul într-o poziție care anulează efectele gravitației. Menirea lui este relaxarea corpului și îmbunătățirea circulației sanguine.

Printre produsele expuse în cadrul salonului se numără și preparate alimentare realizate de două studente de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului. Este vorba de un iaurt cu aloe vera, praline cu nuci verzi, un jeleu natural din flori de salcâm și o băutură obținută din miere și ghimbir. Iaurtul ajută la îmbunătățirea digestiei, în timp ce ciocolata este realizată respectând principiile alimentației raw vegan. Pelteaua de flori de salcâm are efecte sedative, reducând stresul și anxietatea.

Salonul de Invenții și Inovații “Traian Vuia” poate fi vizitat până pe 9 iunie. Vineri, la ora 19.00, va avea loc o festivitate de premiere a inventatorilor participanți.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.