Oficiali ai Poliției Cluj spun că situația a fost discutată la nivelul instituției și că se va întocmi un dosar de cercetare în acest caz. ”Studiem problema să vedem dac fapta învățătoarei se încadrează la infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului. În prima fază, polițistul de proximitate de la secția 2 de Poliția va merge la liceu și va sta de vorbă cu toate părțile implicate urmând să stabilească ce s-a întâmplat”, a spus un oficial din IPJ Cluj.

Infracțiunea de rele tratamente aplicate minorului prevede punerea în primejdie gravă, prin mpduri sau tratmente de orice fel a dezvotării fizice, intelectuale ale minorului și se pedepsește cu cu închisooarea de la trei la șapte ani.

Din învățăturile învățătoarei

În desele isterii pe care le făcea, învățătoarea Monica Chiorean își vărsa nervii pe copii ca și când ar fi avut în față niște adulți care ar fi putut reacționa.

Unei fetițe de șapte ani, învățătoare i-a spus că îi mută gura la ceafă. ”Fată! Ştii de ce? Ştii de ce? Tot hoaţă te numeşti! Că furi tu sau dai la altul, îl faci şi pe ală să fie hoţ. Neruşinată! Cred că vă mut gura la ceafă dacă vreunul vreodată aud că-mi spune ceva mie”.

Unui alt băiat de șapte ani care din greșeală a pus un zero în fața cifrei trei, învățătoarea isterică a răbufnit. ”Mă tu ești nebun la cap, unde dracu ai văzut, de ce scrii zero mă băiatule? Pune zero la rezultat. Mă tu ești normal la cap? Mă tu ești normal la cap, tu ești întreg? … Tu nu îți poți reveni la ritmul colegilor tăi? Du-te naibii în pregătitoare. Du-te în grădiniță. Pleacă în pregătitoare! Incapabil să te concentrezi. Toți sunt acolo, dar el e pe nicăieri. A scris trei imbecilități pe prima coloană. Mă băiatule, tu ești întreg? Unde îți stă mă capul? Vino dracului la catedră să te păzesc ca pe un copil mic. Jumătate de creier ce esti! Adu-ți scaunul să fii supravegheat ca bebelușii. Bebeluș!”

Șefii ISJ și ai Liceului au știut dar au tăcut

Comportamentul învățătoarei Monica Chiorean era cunoscut de conducerea liceului încă de la începutul lunii februarie 2015 și de către conducerea Inspectoratului Școlar Clu, din data de 18 martie 2015. CU toate astea, nimeni nu a făcut nimic și nu a luat nicio măsură.

Directorul Liceului de Muzică, Vasile Sândean a recunoscut că în luna februarie 2015 a organizat o ședință cu toți cei implicate, învățătoare și părinții nemulțumiți. ”Am stabilit cu toții că îi mai dau o șansă profesoarei. Învățătoarea a motivat că nu s-a mai putut controla, că are probleme acasă și că a fost o scăpare. Vă spun sincer că nu amascultat înregistrările”, a spus directorului Sândean.

La inspectoratul școlar, trei dintre părinții nemulțumiți au înaintat o altă petiție în data de 18 martie 2015. ”Copiii noștri au coșmaruri, nu mai dorm noaptea, nu vor să meargă la școală, devin neliniștiți cand se apropie de școală”, spune unul dintre părinți. Și la ISJ Cluj, măsurile au fost luate cu mare întârziere, în ziua de 1 aprilie,  după 14 zile de la înregistrarea memoriului. Un inspector a fost trimis la liceul de muzică pentru a investiga cazul. Inspectorul general Valentin Cuibus a declarat că învățătoarea va fi sancționată dur. ”Are probleme în familie dar asta nu scuză comportamentul pe care l-a avut”, a declaratCuibus.

 

Te-ar putea interesa și: