Evenimentul Zilei > Actualitate > Inundații pe Valea Prahovei. Se circulă cu greutate pe DN1, în zona Gării Sinaia
Inundații pe Valea Prahovei. Se circulă cu greutate pe DN1, în zona Gării Sinaia

Inundații pe Valea Prahovei. Se circulă cu greutate pe DN1, în zona Gării Sinaia

Drumul Național DN1, unul dintre cele mai tranzitate, a fost inundate din cauza ploilor abundente. Traficul rutier se desfășoară cu greutate în zona Gării din Sinaia.

Ploile abundente din această după amiază au provocat inundații pe DN 1, în zona Gării din Sinaia. Șoseaua a fost acoperită cu apă, iar mașinile circulă cu dificultate în zonă.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, se circulă pe un singur sens al drumului național. De asemenea, pompierii au intervenit pentru a evacua apa care a inundat subsolul şi bucătăria clădirii Cerbul din Sinaia.

În această după amiază, zona montană a județului Prahova se află sub o avertizare de tip Cod Galben de instabilitate atmosferică accentuată.

Avertizarea Centrului INFOTRAFIC

Centrul INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informează că pe DN1 Ploiești-Brașov, în zona Gării Sinaia (centura stațiunii), partea carosabilă a fost inundată parțial pe sensul către Ploiești. Inundația s-a produs din cauza precipitațiilor abundente.

Pentru aproximativ 15 minute, traficul s-a desfășurat dirijat de polițiști doar pe sensul de urcare către Brașov. La scurt timp, apa pluvială a fost îndepărtată și se circulă îngreunat, pe ambele sensuri.

Meteorologii au emis mai multe coduri galbene și portocalii de vijelii în nordul, centrul și estul țării.

În intervalul miercuri, ora 13.00 – joi, ora 2.00, în nordul, centrul și estul țării, în zonele montane și în dealurile subcarpatice sunt perioade cu instabilitate atmosferică accentuate. Acestea se vor manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat averse ce vor avea și caracter torențial și grindină.

Sfârșit de săptămână canicular în toată țara

Pentru zilele de joi, vineri și sâmbătă meteorologii au instituit un Cod portocaliu de căldură persistentă și disconfort termic deosebit de accentuat. Astfel, în București și în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu și în sudul județului Caraș – Severin disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade Celsius. Duminică și luni valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

 

Foto: ilustrativ