Ionel Bogdan a efectuat o vizită la Prefectura Maramureș, după ședința la care a participat și senatorul depistat pozitiv cu virusul Covid-19, Vergil Chițac.

Ionel Bogdan a decis să se autoizoleze pentru următoarele două săptămâni.

Am decis să mă autoizolez pentru 14 zile. Voi efectua și testele, și sper ca rezultatul să fie negativ. Rog toți cetățenii să respecte măsurile de protecție și igienă, iar cei care trebuie să stea în carantină sau în izolare să nu părăsească încăperile. Doar așa putem stopa aceasta epidemie”, a declarat Ionel Bogdan.

Ulterior, conducerea Prefecturii Maramureș și a Consiliului Județean Maramureș, plus o parte dintre angajați, a intrat în izolare la Palatul Administrativ din Baia Mare. Lor, li s-au mai alăturat șeful Poliției Maramureș, șeful ISU Maramureș, șeful Jandarmeriei Maramureș, dar și șeful Direcției de Sănătate Publică Maramureș. Aceștia urmează să fie testați.

Vom rămâne aici, deocamdată. Sunt foarte multe de rezolvat. Avem convoaie și multe altele. Vom vedea cum procedam. O să-mi sun soția să o anunț. A vrut astăzi să vină la mine…” , a declarat, pentru ziarmm.ro, Silviu Ungur, prefect de Maramureș.

Am dispus evacuarea Palatului Administrativ, mai exact a corpului B. Cei care sunt în corpul A, rămân. Facem dezinfecție și tot ce e necesar pentru igenizarea spațiilor. Cei care au intrat în contact cu contacții lui Ionel Bogdan vom vedea dacă vor intra în autoizolare sau nu. Deocamdată noi vom rămâne în corpul B”, a precizat Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș. (foto: facebook/prefecturamaramures)