Evenimentul Zilei > Social > Intră în politică o altă vedetă TV din România? Cineva se teme teribil acum!
Intră în politică o altă vedetă TV din România? Cineva se teme teribil acum!

Intră în politică o altă vedetă TV din România? Cineva se teme teribil acum!

În România există de ceva timp o modă a jurnaliştilor care renunţă la presă seduşi irevocabil de politică. Întrebat dacă-i va veni şi lui rândul să facă acest pas, jurnalistul Radu Banciu a oferit un răspuns lămuritor.

În ediţia de marţi a emisiunii „Lumea lui Banciu”, acesta a dezvăluit: „M-a întrebat cineva recent, zice: «Dumneavoastră, domnul Banciu, ce ați face dacă ați ajunge premierul României?»

Eu le-am explicat oamenilor, sunt cam o mie de oameni pe zi care-mi pun întrebarea asta, în diferite surse, asta e media.

Eu, în 98% din cazuri, am răspuns același lucru: «Domne, eu sunt jurnalist, nu mă interesează să fac altceva, că vorba aia, nu mă pricep».

Nu intru în politică, nu intru în alte domenii, dar asta e, trebuie să fii politicos.

Și i-am răspuns totuși, unuia, crezând că mă prinde, uite ce aș face și o spun și în seara asta.

Într-o săptămână, nu mai mult, aș face un proiect de lege prin care să iei 15 ani dacă ai făcut evaziune fiscală.

Sigur, se stabilește un cuantum, dar îl stabilim Constituțional. Sigur că dacă te-am prins cu 100 de dolari evaziune fiscală, în ultimii 15 ani, nu te bag la pușcărie, îți iau banii ăia, te pun să-i plătești mai mult decât atât.

Dar dacă te-am prins mai mult, îți dau 15 ani. Mergem pe ideea că dacă ai furat un ou, mâine oricum ai fi furat un bou. Asta aș face.”