Evenimentul Zilei > Justitie > Intorsătură de situație în cazul militarului gelos din Bârlad. Iubita desfigurată cu barosul, suspectată de ticluire de probe
Intorsătură de situație în cazul militarului gelos din Bârlad. Iubita desfigurată cu barosul, suspectată de ticluire de probe

Intorsătură de situație în cazul militarului gelos din Bârlad. Iubita desfigurată cu barosul, suspectată de ticluire de probe

Apar noi dezvăluiri care pun în altă lumină incidentul violent în care un militar din Bârlad și-a desfigurat iubiat cu un ciocan, bărbatul fiind arestat preventiv de peste două luni. Expertiza medico-legalã relevă că urmele de ADN de pe ciocanul cu care s-a produs agresiunea nu apartin militarului acuzat de tentativã de omor calificat si violare de domiciliu.

Loviturã de teatru în cazul militarului gelos acuzat cã si-a desfigurat iubita cu un ciocan. Din raportul de expertizã medico-legalã, solicitat chiar de procurorul militar, reiese cã urmele de ADN de pe ciocanul cu care s-a produs agresiunea, nu apartin lui militarului acuzat de tentativã de omor calificat si violare de domiciliu, potrivit vremeanoua.ro. Acesta, teoretic ar trebui sã fie eliberat din arestul preventiv, unde si-a petrecut mai bine de 70 de zile, chiar la propunerea procurorului, însã totul a iesit pe dos. Avocatul inculpatului, Gheorghe Gabriel Cãcescu a solicitat Tribunalului Militar revocarea mandatului de arestare, în urma noilor probe administrate la dosar, însã judecãtorul de drepturi si libertãti a considerat cã acesta este încã un pericol public.

“În astfel de situatii procurorul ar fi trebuit sã se sesizeze din oficiu si sã cearã revocarea mandatului de arestare, lucru care nu s-a întâmplat. La solicitarea noastrã, judecãtorul nu a tinut cont de acest aspect si clientul meu este în continuare în arest, desi testele ADN din raportul de expertizã contrazic rechizitoriul procurorului” a spus avocatul Gabriel Cãcescu.

La începutul lunii iunie o veste soc îngrozea opinia publicã din judet. Plutonierul George Tiberiu Leonte, angajat al UM 01458 din cadrul Garnizoanei Bârlad era acuzat cã si-a desfigurat din gelozie iubita cu un baros care cântãrea aproape un kilogram. Cazul se întâmpla în Trestiana, o localitate din imediata apropiere a Bârladului. Faptele prezentate atunci pãreau desprinse din filmele cu mafioti. Militarul având doi complici a intrat cu cagulele pe fatã în locuinta unde se afla iubita sa si cei doi pãrinti. Au stins lumina si i-au snopit pe toti trei în bãtaie folosind un ciocan. Cu greu, victimele au scãpat si au fost internate de urgentã în spitalele din Iasi si Bârlad. Cazul a fost imediat preluat de un procuror militar care a dispus imediat arestarea plutonierului.

 

Desi se aflã la cel de-al treilea mandat de arestare, cazul nu pare atât de simplu, iar evenimentele descrise în referatul de arestare nu par a fi chiar asa cum sunt consemnate de procuror. Totul a fost dat peste cap de raportul de expertizã medico-legalã, mai exact de examenul ADN, realizat de IML Iasi la solicitarea Parchetului Militar. Iatã ce spune avocatul Cãcescu despre acest raport: “La data de 5 august 2019 am intrat în posesia raportului din care rezultã cã inculpatul nu a intrat în contact cu ciocanul, practic nu l-a atins si prin urmare nu le putea lovi pe victime cu acel obiect. Mai mult pe acesta nu au fost gãsite urmele papilare care sã-i apartinã clientului meu”.

 

Avocatul lui Leonte crede cã pãrtile vãtãmate au produs probe false. El arată aratã cã în raportul de expertizã scrie negru pe alb cã urmele recoltate de criminalisti de pe întrerupãtorul de unde s-a stins lumina si pe pe clapeta de la tabloul electric nu coincid cu profilul genetic mixt al lui Leonte. Ba mai mult de pe ciocan, instrument cu care procurorul a zis cã s-a înfãptuit tentativa de omor calificat, probele ADN nu coincid cu cele ale inculpatului.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: