Noul text interzice sau limitează intrarea în Statele Unite a cetăţenilor străini din opt ţări în total, cu Iran, Libia, Siria, Somalia şi Yemen. Totuși, Sudanul a fost scos de pe lista anterioară, informează AGERPRES.

Restricţiile sunt diferite în funcţie de ţară. Toţi cetăţenii din Coreea de Nord şi Ciad au interzis accesul pe teritoriul american, în timp ce în cazul Venezuelei interdicţia se limitează la o lungă listă de oficiali guvernamentali şi familiile lor.

"Să fac America sigură este prioritatea mea numărul unu. Nu vom accepta în ţara noastră pe cei ce nu putem să-i verificăm bine", a afirmat preşedintele american, Donald Trump, într-un mesaj pe Twitter.

Potrivit decretului semnat de Trump, "un mic număr de ţări, din cele aproximativ 200 evaluate, rămân nesatisfăcătoare în prezent în privinţa problemelor de gestionare a identităţilor" şi a partajării informaţiilor. "În unele cazuri, aceste ţări înregistrează o prezenţă teroristă semnificativă pe teritoriul lor", a explicat acesta.