Deşi procesul de pe rolul Tribunalului Bucureşti este unul public, iar natura informaţiilor nu lezează intimitatea vreunei persoane şi nici nu pune în pericol siguranţa naţională, Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu a cerut secretizarea şedinţei de judecată de ieri, în care denunţătorii fostului edil urmau a fi audiaţi. Primul dintre ei, Bogdan Popa, a dat o amplă declaraţie, luni, în şedinţă publică, pe care a cerut să o completeze la termenul de ieri. Romeo Albu se pregătea şi el să fie audiat.

Procurorul, de partea presei

Avocatul lui Oprescu a invocat faptul că al doilea denunţător a aflat în detaliu ce a declarat primul, prin intermediul presei, care a relatat de la proces. Toţi avocaţii au făcut front comun, ieri, cerând îndepărtarea jurnaliştilor din sală. „Au înregistrat şedinţa!”, a susţinut un alt apărător. „Au scris inclusiv că v-aţi pierdut perluţele!”, a adus la cunoştinţa judecătoarei avocatul Viorel Mocanu, făcând referire la articolul publicat de EVZ în ediţia precedentă.

Reprezentantul DNA s-a opus secretizării şedinţei. „Şedinţele sunt publice tocmai pentru a aduce la cunoştinţa publicului faptele comise de inculpat”, a susţinut procurorul.

Cu toate acestea, judecătoarea a decis să continue audierea celor doi denunţători ai lui Sorin Oprescu în şedinţă secretă, pentru ca următorul termen, din data de 20 iulie, să se desfăşoare normal.