Deși intersecția este semaforizată, mulți dintre clujeni apasă pedala de accelerație pentru a prinde verde, fără să se gândească că pot intra în autospecialele Poliției, Ambulanței sau Jandarmilor, care circulă frecvent în zona respectivă, unde se află Tribunalul Cluj, dar și parchetele arondate instanțelor.

Ultimul accident a avut loc, în cursul zilei de luni, după masa. O mașină a Jandarmeriei Cluj, care avea pornite girofarul și sirena, și care a forțat intrarea în intersecție, a fost lovită în plin de un autorism care a intrat pe culoarea verde, fără a vedea autospeciala de intervenție. ”DIn primele informații, duba Jandarmeriei a intrat pe roșu, dar avea pornite sistemele acustice și sonore”, transmite Poliția Cluj. Asta nu îl va absolvi pe jandarmul care a condus mașina de consecința accidentului pe care l-a produs.
ISU Cluj transmite că două persoane au fost rănite ușor și au fost transportate la spital.

Accident cu Ambulanța

În noaptea de 19 octombrie 2019, o ambulanță de la Serviciul de Ambulanță Cluj a pătruns în interseția dintre Bulevardul Eroilor și artera dinspre Piața Cipariu. La fel, ambulanța avea pornite sirena șiu girofarul și a pătruns în intersecție pe culoare roșie, fără ca șoferul să se asigure. Din sens opus a circulat un taximetru care a intrat pe verde și a intrat frontal în ambulanță, răturnând-o. Mai multe persoane au ajuns la spital.

Accident cu Poliția

Pe 5 octombrie 2019, un alt accident tras la indigou a avut loc în respectiva intersecție dar de data asta cu o mașină a Poliției Cluj. Polițistul mergea de urgență la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj, și a intrat în intersecție pe culoarea roșie. Autospeciala Poliției a fost lovită frontal de un autoturism care circula regulamentar. Doi polițiști au fost răniți, șoferul autospecialei de poliție fiind amendat contravențional.