Evenimentul Zilei > International > INTERNETUL şi reţeaua 3G au fost din nou PARALIZATE în Coreea de Nord tim de mai multe ore. Este al treilea incident într-o săptămână
INTERNETUL şi reţeaua 3G au fost din nou PARALIZATE în Coreea de Nord tim de mai multe ore. Este al treilea incident într-o săptămână

INTERNETUL şi reţeaua 3G au fost din nou PARALIZATE în Coreea de Nord tim de mai multe ore. Este al treilea incident într-o săptămână

Coreea de Nord a fost victima unei noi opriri a Internetului, timp de cel puţin două ore, sâmbătă, a anunţat agenţia China Nouă. Acest incident intervine după ce Phenianul a acuzat Washingtonul că s-a aflat la originea unor probleme similare la începutul săptămânii.

Jurnaliştii de la China Nouă din Coreea de Nord au constatat că Internetul a fost "foarte instabil" sâmbătă toată ziua, transmite Mediafax, citând AFP. Cele patru reţele nord-coreene se conectează toate prin intermediul gigantului chinez de telecomunicaţii Unicom.

"La ora 19.30, ora Phenianului (12.30, ora României), Internetul şi reţeaua 3G a Coreei de Nord au fost paralizate, iar situaţia nu revenise la normal la ora (locală) 21.30 (14.30, ora României)", scria agenţia chineză de presă de stat.

Firma americană de securitate cibernetică Dyn Research a anunţat la rândul ei, într-un mesaj postat pe Twitter, că ţara s-a confruntat sâmbătă cu "o întrerupere a Internetului la scara ţării".

Coreea de Nord a fost total deconectată de la reţeaua mondială timp de nouă ore, luni, la câteva zile după ce a fost acuzată de către Statele Unite că se află în spatele unui vast atac informatic împotriva companiei Sony Pictures. Coreea de Nord a fost privată din nou, marţi, dar pentru o perioadă mai scurtă, de conexiune la Internet.

Acest incident a determinar Sony să anuleze lansarea în cinematografe a filmului "The Interview" (Interviul care ucide!), o parodie a unei tentative de asasinare a liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: