Evenimentul Zilei > Justitie > Interlopul Sorin Palesică, pus în LIBERTATE. Salvamontista agresată şi alte două părţi vătămate şi-au RETRAS plângerile
Interlopul Sorin Palesică, pus în LIBERTATE. Salvamontista agresată şi alte două părţi vătămate şi-au RETRAS plângerile

Interlopul Sorin Palesică, pus în LIBERTATE. Salvamontista agresată şi alte două părţi vătămate şi-au RETRAS plângerile

Interlopul Sorin Palesică e din nou în libertate, după ce salvamontista lovită de acesta cu pumnul în plină figură, Miruna Inel, dar şi alte două părţi vătămate din proces, Lucian Clondireanu şi Cornel Toma Dinu, şi-au retras plângerile.

„Instanţa încetează procesul penal împotriva inculpatului Sorin Palesică, pentru infracţiunea de lovire şi alte violenţe. Dispune punerea de îndată a acestuia în libertate. Constată că inculpatul, aflat în Penitenciarul Aiud, a fost reţinut în perioada 7 februarie – 12 aprilie”, a informat Judecătoria Petroşani, citată de ProTv.

În urma retragerii plângerilor, cele trei părţi vătămateau fost obligate să plătească cheltuielile de judecată. Astfel, Miruna Inel şi Cornel Toma Dinu trebuie să plătească fiecare 350 de lei, iar Lucian Clondireanu 285 de lei.

Miruna Inel, salvator montan în cadrul formaţiei Salvamont Lupeni, a fost lovită cu pumnul în plină figură de către interlopul Sorin Palesică, în noaptea de 6-7 februarie, într-un bar din staţiunea montană Straja, de faţă cu un jandarm care se afla în timpul liber. Imaginile surprinse atunci de camarele de supraveghere au revoltat o ţară întreagă, după ce au fost publicate pe YouTube.

După ce a trimis-o la podea cu un croşeu pe Miruna Inel, interlopul le-a snopit în bătaie şi pe alte persoane aflate în bar.

Interlopul Sorin Palesică este recidivist. În anul 2007, el a fost condamnat pentru tentativă de omor, alături de Florin Căldărar, de 38 de ani, Cosmin Alexa, de 33 de ani, și Romulus Ștefan Obreje, de 41 de ani. Deși a fost condamnat la opt ani și șase luni de închisoare, un judecător de la Curtea de Apel Alba Iulia l-a eliberat condiționat printr-o decizie din 18 noiembrie 2013. Astfel, interlopul a ispășit doar șase ani din pedeapsa aplicată.