Cererea privind scoatere din carantină a cartierului Poșta a fost făcută de Direcția de Sănătate Publică Buzău.

„Direcția de Sănătate Publică Buzău a înaintat către Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției solicitarea de ridicare a măsurii de carantină în cartierul Poșta din municipiul Buzău, începând din această noapte de la ora 00:00 (duminică noaptea).

Epuizându-se cele 14 zile considerate perioada maximă de incubație a infecției și, neînregistrându-se nicio altă îmbolnăvire în afara focarului, se consideră că șansa de a avea un eveniment de amploare mult mai mare, a fost depășită și deci măsura cu privire la carantinare poate fi ridicat”, se arată pe pagina de Facebook a Prefecturii Buzău.

Interlopul Comitet face ”live” de pe patul de spital! ”Nu eu am răspândit coroana”

Scandalul a început în momentul în care mai mulți buzoieni i-au reproșat lui Comitet faptul că este un inconștient, pentru că infectat fiind a mers prin oraș. Comitet nu s-a lăsat mai prejos și a făcut un ”live” pe Facebook unde a început să îi înjure pe cei care îl acuzau.

După ce a fost asaltat de mesaje jignitoare, Comitet a ţinut să precizeze că nu el este cel care a adus virusul de la Bărbulești. Mai mult, Comitet a făcut un alt ”live” de patul de spital, unde neagă că ar fi umblat infectat prin Buzău.

Bărbatul de 41 de ani, care a făcut live-ul din salonul Spitalului ”Victor Babeş” din Capitală, acolo unde este internat, foloseşte un limbaj ameninţător, spunând că nu el a răspândit ”coroana”. Ulterior, a şters filmarea.

În urma acestor acuzații cu ”moarte românilor și țiganilor”, Poliţia Buzău a reacţionat și i-a deschis lui Comitet un dosar penal. ”Din primele cercetări a reieşit că bărbatul, diagnosticat cu virusul Covid-19, ar fi adresat ameninţări locuitorilor pe fondul acuzelor ce i-ar fi fost aduse ca fiind responsabil de răspândirea virusului.

Prin ameninţările adresate, buzoianul a creat „o stare de temere în rândul cetăţenilor”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Buzău. În cauză, poliţiştii au demarat cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „tulburarea ordinii şi liniştii publice”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 371 din Codul Penal.

Pe lângă Comitet, și soția acestuia a fost pusă sub acuzare pentru tulburarea liniștii publice.