Acest lucru l-a făcut pe celebrul realizator de la România TV să posteze pe youtube un film cu intervenția lui Romeo Ursu, alias ”Boenică”.

”Teoretic căutat de autoritățile judiciare de la București pentru a-și executa pedeapsa, Romeo Ursu, zis Boenică, traiește liniștit în Iordania, vorbește în direct la televiziunile din România și se bucură de împlinirea termenului de prescripție. Lumea interlopă răsuflă ușurată și descoperă încă un loc de pe planetă unde poți să stai pe goană și să nu te deranjeze nimeni”, a scris Ciutacu.

Întrebat de realizatorul de la România TV dacă autoritățile române au încercat să îl aducă acasă, Romeo Ursu a comentat ironic la adresa polițiștilor. ”Au încercat cu mult timp în urmă, dar nu au nicio șansă. Sunt rezident, am tot ce necesită ca un personaj ca mine să se integreze în societatea lor, așa că sunt bine venit în societatea asta. Au încercat de trei ori să mă ridice, după ce unii din șefii din Poliția Română spuneau pe post că în trei săptămâni mă aduc acasă.

Dar asta este, nu au avut ce face pe aici. Sunt binevenit în țara asta și cu asta basta. Le recomand și celor care nu pot să înfrunte politicul și manevreștii să vină încoace. Nu are nicio relevanță poziția, că în altă parte este fugar. Atâta timp cât dovedești că te intregrezi în modul lor de viață și nu pui probleme, ești binevenit. Atâta timp cât nu depășești limitele nu are nimeni nimic cu tine”, a spus Boenică.

Ursu a fost cercetat penal pentru complicitate la înşelăciune în dosarul „Mandatarilor”, în care mai multe persoane sunt acuzate că au lăsat fără case mai mulţi bătrâni din sectorul 5. De asemenea, numele lui a fost vehiculat într-un dosar privind falsificarea unor carduri Bancpost. Surse judiciare afirmă că Romeo Ursu şi-ar fi început cariera pe lângă Fane Spoitoru, dar că ulterior, în perioada cât acesta a fugit în Canada şi a stat în arest, Boenică s-ar fi apropiat de Nuţu Cămătaru.

Despre Boenică, Poliția Română susține că a fost dat în urmărire națională după ce ”la data de 23.05.2013, Tribunalul București, Secția l Penală a emis mandatul de arestare preventivă numărul 153, pe o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 7 din Legea 39/2003, (Iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi – n.n.).

La data de 15.04.2015 Tribunalul Constanta a emis M.E.P.I. nr. 74/2014, Sentința pen. nr. 23 din 23.01.2014, def. prin Dec. pen. nr. 313/P/15.04.2015, fiind condamnat la o ped. de 8 ani inchisoare. La data de 16.12.2014 Tribunalul Constanta a emis M.E.P.I. nr. 248, fiind condamnat la o pedeapsă de 2 ani si 10 luni închisoare, pentru săvârsirea infracțiunii de înselăciune”.