Adrian Aursulesei, zis “Căpoi”, și Stefăniță Bujorean, au fost filmați cu camerele de supraveghere ale locuinței când devastau locuința și mașina lui Constantin Piuturean, șeful pazei de la unul dintre cluburile din Suceava.

Conform obiectivdesuceava.ro, în noaptea de duminică spre luni, după ora 23:00, cei doi au folosit pietre pentru a distruge bunurile victimei. Având cagule pe față, aceştia au spart un geam al mașinii și după aceea s-au îndreptat asupra locuinței, aruncând cu pietre în geamul casei de pe strada Strandului.

Constantin Piuturean a reacţionat repede, s-a ridicat din pat, a ieșit afară și a reușit să-i prindă pe cei doi indivizi, dar până au ajuns poliţiştii, unul a reușit să scape, dar nu înainte de a-i fi smulsă cagula.

 

“La ora 23.27, conform înregistrării video de pe camerele de supraveghere, am fost trezit de zgomote de geamuri sparte, în casă. Am coborât de la etaj și am văzut în partea stângă vitrina spartă toată. Am ieșit afară și am văzut un paznic de la o firmă din zonă fugind. Am intrat înapoi în casă, m-am încălțat și am luat-o înspre digul apei Sucevei. Am văzut doi indivizi cu măști pe figură, care fugeau. I-am ajuns din urmă și i-am imobilizat. In primă fază, pe amândoi. Le-am smuls cagulele de pe cap și i-am recunoscut. Unul a apucat să fugă. Intre timp soția a dat telefon la 112 astfel încât pe cel de-al doilea l-am ținut până a venit un echipaj de poliție. Celălalt era pe dig, se vedea și le-am zis agenților care veniseră să plece să-l prindă și pe acesta. Ei au zis că nu este nevoie să alerge, pentru că îl au deja pe unul, care va spune tot”, a spus bărbatul atacat.

Cei doi interlopi sunt recunocuţi pentru numeroasele probleme cu legea, dar se pare că autorităţile închid ochii la faptele lor, un exemplu în acest sens fiind chiar cazul lui Piuturean. “Am fost ieri (n.r. – luni) la Poliție ca să întreb ce s-a întâmplat cu personajul scăpat. Mi s-a spus că Aursulesei nu a fost găsit la domiciliu și i s-a lăsat o citație pentru distrugerea unei mașini. Iar celălalt, care a fost prins, acuza o durere la mână și i s-a dat drumul. Acest lucru s-a întâmplat după ce în noaptea trecută am dat declarații și am martori un paznic de la o firmă de alături, care a dat de asemenea declarații. Problema este însă în felul următor: imaginile de pe camerele de supraveghere nu mi s-au cerut, alături există alte camere de supraveghere care arată cum au venit mai de departe, am înțeles că abia mâine o să ceară aceste probe. Mie mi se pare că acest caz este destul de grav. Să așteptăm ziua de mâine, poimâine sau răspoimâine, până când polițiștii vor accepta o probă, este foarte mult. Eu am o gaură mare în fereastra casei, prin care poate încăpea un om lejer, iar eu va trebui să stau de pază.  Polițiștii nu au dat importanță evenimentului pentru că probabil așa sunt învățați să lucreze. Legislația, procedurile îi împiedică să acționeze. Dar odată și odată trebuie să se schimbe ceva”, a precizat Piuturean.