Despre scandalul legat de numele ei s-a scris intens, fotografiile cu excursiile la Monte Carlo alături de ex-deputatul PSD Cristian Rizea făcând deliciul presei. „Nu ştiu cum aţi făcut rost de aceste fotografii. Sunt poze de mai mult timp. Cred că din 2008-2009 sunt. 2008 mai precis. În 2008 am intrat în Parlamentul României. Nu vreau să dau prea multe detalii. Sunt fotografii de familie cu mine şi soţia. Doamna Istode e o prietenă veche de familie de 20 de ani. Mi-a spus că se ştia că a venit cu noi în vacanţă. Se făceau rapoarte la instituţie”, spunea Cristian Rizea, într-o declarație dată România TV la aceea veme.

Nici cel al generalului Sorin Cozma nu este de lepădat Ajuns în SRI în 1992, grație faptului că soția sa de atunci, Pompilia Cozma, fost adjunct la Direcția F din SRI, care se ocupă de sistemele informatice, era nepoata lui Virgil Măgureanu, generalul Sorin Cozma a fost subiectul mai multor scandaluri în SRI. El este considerat de către ofițeri și foști ofițeri ai serviciului secret „inventatorul” Anacondei, împreună cu Florian Coldea.

În 2006, Sorin Cozma era șeful Direcției C – Economică din SRI și a ordonat o anchetă a SRI îndreptată împotriva unui jurnalist care scrisese o anchetă despre construirea Spitalului SRI de la Balotești. Imediat după scandal, Sorin Cozma a fost schimbat de la șefia Diviziei C și numit șef la Antitero, una din cele mai puternice structuri din SRI, iar între timp a ajuns să controleze o structură a SRI care se ocupă de ORNISS.

Un alt nume important este cel al generalului de brigadă Emilia Cristina Posaștiuc, șefa Centrului de Monitorizare Media. Oficial se numește CSD, adică Centrul pentru Surse Deschise.

Unul din oamenii de încredere ai lui Florian Coldea. Comandorul Vasilică Babiuc se ocupă de pilotarea elicopterului care îl transportă pe Traian Băsescu, dar era și comandantul flotilei SRI. Și el a fost trecut în rezervă. Generalul Stan Viorel a fost șef la Divizia W, ulterior locțiitor la Protecția Internă, divizia care trebuie să verifice ofițerii SRI este un alt nume important trecut în rezervă. El era responsabil de relațiile pe care generalul Florian Coldea le avea cu oamenii de afaceri, pe care s-a sfiit să le ancheteze. În ultima vreme a fost șeful secțiunii informative a Direcției Antitero.