Evenimentul Zilei > Justitie > INTERCEPTĂRI DNA. Șova: Amnistie şi graţiere obligatoriu. Trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul în serviciu!
INTERCEPTĂRI DNA. Șova: Amnistie şi graţiere obligatoriu. Trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul în serviciu!

INTERCEPTĂRI DNA. Șova: Amnistie şi graţiere obligatoriu. Trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul în serviciu!

Senatorul PSD Dan Şova a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în dosarul în care este urmărit penal şi deputatul social-democrat Viorel Hrebenciuc.

Postul Realitatea TV a dat publicității mai multe interceptări din acest dosar.

Viorel Hrebenciuc: Acuma îţi spun cinstit, cu toată chestiunea, va trebui să facem într-un fel cu amnistia. Uite şi tu, mă că…
Dan Șova: Amnistie şi graţiere obligatoriu!
Viorel Hrebenciuc: Pe cuvânt îţi spun, Dane, şi tu să le spui la partid asta.
Dan Șova: Şi ştiţi ce trebuie făcut, domnule preşedinte – trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul în serviciu, dar…

Acuzațiile DNA

Potrivit unui comunicat al DNA, Viorel Hrebenciuc, lider al grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaţilor, membru al Comitetului Executiv Naţional al PSD şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, şi-ar fi folosit influenţa faţă de Dan Şova în scopul de a-l determina să iniţieze o propunere legislativă privind amnistia şi graţierea unor pedepse.

Procurorii susţin că, pe parcursul unei întâlniri, cei doi au discutat în detaliu despre acuzaţiile aduse lui Viorel Hrebenciuc în dosarul legat de retrocedarea terenurilor, despre condiţiile de incriminare a acestor fapte şi despre riscul de a fi condamnat.

Viorel Hrebenciuc i-a cerut lui Dan Şova să-l asigure că va fi adoptată o lege de amnistie şi graţiere, pentru a evita ca el să fie condamnat în două dosare penale aflate în prezent în anchetă la DNA şi pentru a evita ca un alt coleg de partid să execute o pedeapsă cu închisoarea, acesta din urmă fiind condamnat deja în primă instanţă, arată DNA.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: