Înțelegere făcută între bogații României. Ion Țiriac a bătut palma cu frații Dedeman

Înțelegere făcută între bogații României. Ion Țiriac a bătut palma cu frații Dedeman Care este numele complet al lui Ion Țiriac. Puțini știu asta. Sursa: Antenasport.ro

Compania aeriană deținută de Ion Țiriac va opera noul avion al fraților Dragoş şi Adrian Pavăl, patronii magazinelor de bricolaj Dedeman. Este vorba despre o aeronavă nouă, privată, produsă de compania braziliană Embraer. Aparatul de zbor, un Embraer Phenom 300E a sosit în România și a fost preluat compania aeriană Țiriac Air.

Țiriac Air, compania aeriană românească deținută de miliardarul Ion Țiriac, va opera și noul avion al fraților Pavăl, patronii rețelei de magazine Dedeman. Cei doi, cunoscuți și ca frații Dedeman au achiziționat un aparat de zbor de tip Embraer Phenom 300E, construit de o companie braziliană. Noul avion a fost livrat în România, miercuri, 2 noiembrie, și va fi operat de compania aeriană Țiriac Air.

Avionul fraților Pavăl are număr de serie 50500689 și este înmatriculat cu numrăul YR-DDN, conform informațiilor publicate pe boardingpass.ro. Aeronava a fost mutată de pe aeroportul din Melbourne pe aeroportul din Bacău cu mai multe escale de realimentare pe aeroporturile din Bangor (SUA), Keflavik (Islanda) și Wick (Marea Britanie).

Ulterior, conform sursei citate, aeronava a decolat miercuri seara de la Bacău și a ajuns la București, pe aeroportul Henri Coandă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursa foto: Wikipedia

Caracteristicile tehnice ale avionului fraților Dedeman

Conform datelor tehnice avioanele de tip Embraer Phenom 300E sunt echipate cu două motoare Pratt & Whitney PW535E1 și pot zbura la o altitudine maximă de 13.716 metri, respectiv 45.000 de picioare. Acestea au o autonomie de zbor de aproximativ 3.723 kilometri, respectiv 2.100 de mile nautice. Aparatele de acest tip pot transporta până la opt pasageri, în funcție de configurația aleasă de clienți.

Modelul este produs de compania braziliană Embraer în orașul Melbourne din statul american Florida.

De menționat că Țiriac Air, compania aeriană deținută de miliardarul Ion Țiriac, mai are în flotă un avion de acest tip, Embraer Phenom 300. Acesta este înmatriculat cu numărul YR-DED și este folosit tot de Adrian Pavăl şi Dragoş Pavăl. Aparatul a fost scos, recent, la vânzare de compania americană Coleman Jet Solutions.

Țiriac Air mai deține un Bombardier Global 5000 (YR-TIK), un Gulfstream G200 Galaxy (YR-TII) și un elicopter Leonardo AW139 (YR-TIA), după cum relatează capital.ro.

Sursa foto: Capital

Afacerea fraților Dedeman

Dragoş şi Adrian Pavăl sunt doi matematicieni, dintr-o familie modestă din Suceava, care au intrat în afaceri în anul 1992 cu un mic magazin, în Bacău.

Ei au reușit să construiască, în timp, una dintre cele mai de succes rețele de magazine de bricolaj, Dedeman. Începută ca un mic magazin în care se vindeau de toate, Dedeman a ajuns o rețea cu câteva zeci de magazine și mii de salariați în toată țara.

Pornind de la Suceava, Dedeman a deschis magazine de bricolaj, mai întâi, în toate marile oraşe din Moldova, după care s-au extins în toată țara.

Aceștia au rezistat și s-au impus în fața marilor firme de bricolaj precum BricoDepot (Franţa), BauMax (Austria) sau Praktiker, OBI şi Hornbach (Germania).