Evenimentul Zilei > Politica > Întâlnire de taină între doi grei ai României! Au pus țara la cale, la un vin și-o Havană!
Întâlnire de taină între doi grei ai României! Au pus țara la cale, la un vin și-o Havană!

Întâlnire de taină între doi grei ai României! Au pus țara la cale, la un vin și-o Havană!

În pragul căderii Guvernului, alianțe și tot felul de combinații se pun la cale în subteranele mediului de afaceri românesc.

Marți seară, în vecinătatea Camerei de Comerț, un separeu de la Trattoria Adagio era ocupat de doi „grei” ai României. Personaje de prim-rang, dar care preferă să stea dirijeze din umbră destinele țării.

Deputatul Marius Iancu și Florin Barbu, zis „Busi”, președintele Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) au stat de vorbă vreme de trei ceasuri, scrie cancan.ro, discutând la un pahar cu vin roșu și trabucuri scumpe despre ultimele evenimente petrecute pe câmpul de luptă al politicii.

Totuși, zice sursa citată, la discuția de marți seară s-ar fi sărbătorit și un succes în afaceri, repurtat de un al treilea personaj, „un alt nume important al licitațiilor câștigate pe bandă rulantă”. La mijloc ar fi vorba despre un „tun” de 50 de milioane de euro, dar și, atenție, o nouă lovitură pe care „băieții deștepți” se pregătesc să o dea înainte de căderea Guvernului.

Marius Iancu, omul de casă al lui Oprescu

Despre deputatul Marius Iancu se spune că este „omul de casă” al discretului președinte CJ Olt, Marius Oprescu. Totodată, fostul director al Spitalului de Psihiatrie Schitu-Greci ajuns între timp parlamentar, se învârte și în cercul baronului local Paul Stănescu.

Așadar, iată ce greutate capătă întâlnirea de marți seară, de la Adagio, numai dacă ne gândim că Paul Stănescu a ajutat „discret” Opoziția să depună moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

Același deputat Marius Iancu ar fi, scrie tot cancan.ro, apropiat cu Vali Țițirigă, un nume care poate nu spune multe opiniei publice, dar învârte milioane de euro, fiind mai mereu printre câștigătorii licitațiilor cu greutate în Oltenia.

„Trăiți, dom’ președinte, încerc să-l conving”

Discuții importante s-au purtat la masa celor trei, dovadă și telefonul pe care l-a dat, la un moment dat, președintele ANIF. Florin Barbu a ieșit din restaurant pentru a purta o convorbire misterioasă.

„Trăiți, domnule președinte, încerc să-l conving pe unul dintre cei care a semnat deja”. Din câte se pare, Barbu ar fi făcut referire chiar la deputatul Marius Iancu, aproape să fie convins într-o afacere „cu greutate”.

Cine este Vali Țițirigă

Așa cum scriam mai sus, omul de afaceri Vali Țițirigă (controlează societatea Wagramer Termo 2000 SRL) este un obișnuit al licitațiilor publice. De fapt, mai corect spus, un câștigător al lor!

În data de 13 septembrie, Țițirigă a pus mâna pe o licitație „grea” organizată de ANIF. Este vorba despre licitația pentru „Proiectare (unde este cazul), asistenţă tehnică (unde este cazul) și execuție lucrări pentru următoarele sedii aparținând Inspectoratului de Stat în Construcții – Lotul 1: Execuție lucrări pentru obiectivul de «Efectuare lucrări de reparații capitale respectiv restaurare, consolidare, modernizare, recompartimentări interioare și extindere, amenajare incintă și împrejmuire etc. și reparații la corpurile anexă ale sediului Inspectoratului Județean în Construcții Olt» și Lotul 3: Proiectare, asistenţă tehnică și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții «Construire sediu Inspectoratul Județean în Construcții Vâlcea»)”.

Sumele sunt impresionante: Pentru lucrările la Lotul 1, Țițirigă va primi 1.481.601,79 lei, iar pentru Lotul 3, 2.655.923,09 lei!

Tot anul acesta, firmele lui Vali Țițirigă au mai câștigat și alte licitații importante pe zonă, dintre care enumerăm doar „Modernizarea si retehnologizarea infrastructurii de irigații PLOT SPP10 din cadrul OUAI Găneasa, județul Olt (finanţat prin PNDR)”, „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice”.