Anunțul a fost făcut cu o săptămână înainte de participarea celor doi lideri la summitul Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC), care va avea loc la Vietnam.

"Cei doi preşedinţi ar trebui să găsească posibilitatea de a avea o discuţie amplă", a apreciat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, o discuție despre care acesta susține că ar fi benefică pentru ambele țări.

Una dintre temele de discuție ar fi conflictul din Siria, Peskov precizând că soluționarea sa "presupune eforturi comune pentru a obţine un rezultat mai bun".

În ceea ce privește conflictul din Coreea de Nord, Peskov a declarat că nu există momentan niciun fel de cooperare între Rusia și SUA, ci doar „schimburi periodice de opinii”.

Totodată, Donald Trump a dat asigurări într-un interviu acordat postului american de televiziune Fox News, că Vladimir Putin este un om foarte important pentru SUA și poate ajuta în criza din Coreea de Nord.

Liderul de la Casa Albă a indicat şi Siria şi Ucraina printre subiectele pe care le-ar putea aborda în discuţia cu Putin.