Evenimentul Zilei > International > Instanța s-a pronunțat în SCANDALUL gimnastelor abuzate sexual la ferma antrenorilor români Bela şi Marta Karolyi
Instanța s-a pronunțat în SCANDALUL gimnastelor abuzate sexual la ferma antrenorilor români Bela şi Marta Karolyi

Instanța s-a pronunțat în SCANDALUL gimnastelor abuzate sexual la ferma antrenorilor români Bela şi Marta Karolyi

Instanța americană a tranșat scandalul sexual izbucnit în jurul gimnastelor din lotul lnațional al acestei țări care au fost agresate sexual de medicul lor, în mod repetat, în cantonamente. Un mare juriu din Texas a refuzat să îi inculpe pe Bela şi Marta Karolyi, doi români la ferma cărora s-a stabilit că aveau loc abuzurile. Conform Reuters, Procuratura din Walker County a anunţat că nu s-au descoperit dovezi ale unor activităţi condamnabile ale celor doi soți, și că practic ei nu au avut niciun rol în abuzurile sexuale ale fostului medic al echipei de gimnastică a SUA, Larry Nassar.

Medicul Larry Nassar a fost trimis în judecată cu șase capete de acuzare pentru agresiune sexuală a unui copil, având în vedere acţiunile sale la ferma din Huntsville, aflată la aproximativ 110 kilometri de Houston. Marele juriu a inculpat-o şi pe fosta antrenoare din cadrul Federaţiei de gimnastică a SUA, Deborah Van Horn, care ar fi știut de abuzuri și nu a făcut nimic pentru a le stopa. Doctorul Nassar, care a lucrat şi pentru Universitatea din Michigan, a fost condamnat în luna ianuarie, în Michigan, la până la 175 de ani de închisoare pentru agresarea sexuală a tinerelor gimnaste care se aflau în grija sa. La procesul din Michigan, au depus mărturie aproximativ 160 de victime ale medicului.

 Abuzurile s-au consumat la ferma soţilor Karolyi, antrenori de gimnastică români, care a fost folosită în mod regulat pentru cantonamente.

Bela şi Marta Karolyi declarau, într-un Interviu pentru NBC, că nu au ştiut nimic de agresiunile sexuale care ar fi avut loc la ferma lor. Mai mult, Marta Karolyi a precizat că nu avea cum să ştie că Nassar le abuza pe sportive. Pe de altă parte, conform sursei citate, avocata mai multor dintre sportive a acuzat proprietarii fermei că au ignorat semnalele primite și că nu au sărit în ajutorul victimelor mionore. (Foto: latimes.com)

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: