Tribunalul Bucureşti a respins, joi, 11 iulie, cererea Fundaţiei Eco-Civica de suspendare a avizului de mediu pentru proiectul Argeş Mall, din Pitești, cunoscut de cei mai mulţi drept Mall Tudor Vladimirescu.

„Respinge excepţia inadmisabilităţii acţiunii ca neîntemeiată. Respinge acţiunea ca neintemeiată. Obligă reclamanta să plătească pârâtei PK Emerald suma de 5.000 de lei cu titlul de cheltuieli de judecată…”, se arată în soluţia instanței, citată de universulargesean.ro.

Şi primăria Sector 4 Bucureşti a bătut în instanţă Eco-Civica, iar primarul Daniel Băluță a lansat un atac dur după ce instituţia pe care o conduce a câştigat un proces intentat de Eco-Civica şi Salvaţi Bucureştiul, care contestau legalitatea parcării din Tineretului.

Daniel Băluţă: „Oameni fără căpătâi”

Potrivit unui comunicat de presă al primăriei de sector, „magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au stabilit, prin decizie definitivă, faptul că indicatorii tehnico-economici aferenţi proiectului de investiţii privind parcarea de 700 de locuri din proximitatea Palatului National al Copiilor sunt temeinic fundamentaţi şi în perfectă legalitate.”

„Aşa cum am spus şi în trecut, adevărul şi buna-credinţă vor înfrânge întotdeauna încercările disperate ale unor oameni fără căpătâi, fără interes real pentru dezvoltarea societăţii. Le mulţumesc pe această cale judecătorilor pentru curajul de a nu se lăsa intimidaţi de presiunea publică, evident una provocată intenţionat, pe care oponenţii proiectelor de investiţii derulate de Primăria Sectorului 4 au tot încercat să o creeze şi să o impună în mentalul colectiv”, a transmis primarul Daniel Băluță.